Засідання постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста

Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету

Основним питанням порядку денного був розгляд звіту за виконання бюджету міста за перше півріччя 2017 року та аналіз надійшовших пропозицій до змін бюджету на наступний період.

Розглядалися також заяви на надання пільг з оренди комунального майна, міські цільові програми та регуляторні акти.

Програму Міжнародної літньої школи для студентів на 2017 рік представляв ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко. «24 серпня – 03 вересня 2017 року стартує українсько-польський проект Міжнародна літня школа «Виклики для сучасної демократії: українське та польське бачення» за участі студентів, магістрантів та аспірантів Педагогічного університету імені Комісії народної освіти у Кракові, Варшавського університету, Ніжинського державного університету та інших вищих навчальних закладів України. Метою Міжнародної літньої школи є надання українським та польським студентам можливості поглибити знання щодо викликів та загроз для сучасної демократії, сформувати науково-методичні навики аналізу політичних процесів шляхом безпосередньої участі у вирішенні поточних і перспективних питань становлення та розвитку демократичних засад суспільного життя», - проінформував Олександр Григорович та запропонував Ніжинській міській раді стати співорганізатором Програми зі співучастю у фінансуванні в розмірі до 50% кошторису. Така ініціатива була позитивно сприйнята членами комісія та рекомендована до розгляду на чергову сесію міської ради.

Заступник начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Світлана Сіренко доповіла по Програмі грейдеровки та відсипки шляхової мережі міста за рахунок співфінансування на 2017 рік: «Програмою передбачено забезпечити виконання комплексу робіт та низку першочергових заходів на 2017 рік, спрямованих на відновлення з можливим поліпшенням стану шляхової мережі міста. Фінансування Програми здійснюватиметься адресно в рамках бюджетних призначень на 2017 рік в першу чергу на ті вулиці, на які внесено частину коштів на спів фінансування робіт мешканцями вулиць, підприємствами, установами та організаціями міста, спонсорські кошти. При цьому частина фінансування міського бюджету по видам робіт: грейдеровка не більше 50%, відсипка не більше 80%, інші роботи не більше 70%, кошторисної вартості в тому числі для придбання матеріалів. Конкретний перелік об’єктів грейдеровки та відсипки шляхової мережі міста за рахунок співфінансування визначається балансоутримувачем вулиць міста та затверджується головним розпорядником коштів в межах бюджетних призначень. В результаті впровадження Програми підвищиться якісний рівень утримання вулично-шляхової мережі міста, а це, в свою чергу, створить умови для покращення рівня комфорту проживання мешканців міста».

Подана програма не отримала однозначно ставлення депутатського корпусу. Після доопрацювання вона буде подана до розгляду на чергове пленарне засідання міської ради.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

20.07.2017