"Віртуальна" реєстрація громадської організації

Сьогодні із 10.00 до 12.00 у приміщенні Центру надання адміністративних послуг Ніжинської міської ради Чернігівської області (вул. Яворського, 7) проходив прийом громадян головним спеціалістом відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області – Лобусовою Лілією Вікторівною з питань надання статусу неприбутковості громадським формуванням, особливостей процедури прийняття документів через фронт-офіси у сфері реєстрації громадських формувань, а також щодо новацій та он-лайн сервісів Міністерства юстиції України.

Лілія Вікторівна детально розповіла про усі переваги та можливості такого он-лайн сервісу Міністерства як «Онлайн-будинок юстиції»: «Даний сайт забезпечує отримання послуг без контакту з представниками влади. Тут можна отримати необхідні сервіси в електронному режимі. Зокрема, можна отримати повторні документи про державну реєстрацію актів цивільного стану: свідоцтва про народження, шлюб, розірвання шлюбу, смерть, зміну імені, а також відповідні витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян; здійснити державну реєстрацію громадської організації, зі статусом юридичної особи». Щодо останньої послуги Лобусова Лілія продемонструвала всю простоту її реалізації:

«Головне, - це зайти на сайт «online.minjust.gov.ua», а далі система сама підкаже, що робити далі», - говорить Лілія Вікторівна.

Наводимо покрокові дії:

— на стартовій сторінці системи слід курсором вибрати кнопку у правому верхньому кутку вікна;

— у формі, що з’явиться на екрані, користувач має вибрати закладку «реєстрація» та у відповідні поля форми ввести адресу своєї електронної пошти і пароль (двічі);

— вводячи пароль, користувач може скористатися можливістю приховати чи показати набрані ним символи, вибравши відповідно опцію «сховати» чи «показати»;

— поставити галочку в чек-бокс «я даю згоду на передачу та обробку моїх персональних даних»;

поставити галочку в чек-бокс «я ознайомлений з порядком роботи з веб-порталом»;

— натиснути екранну кнопку «створити аккаунт».

Після облікового запису система запропонує користувачеві форму авторизації в системі.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

21.07.2017