Засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин

Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації.

Головуючий засідання Андрій Деркач подав на розгляд членів комісії проекти рішень, які заплановано виноситися на чергове пленарне засідання міської ради 26 січня.

Це проекти рішень, що стосуються поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок юридичним особам та фізичним особам, внесення в перелік земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що підлягають продажу власникам об’єктів нерухомого майна, розміщеного на цих ділянках

Повторно розглядався проект рішення «Про затвердження положення про Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю (на правах відділу) виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області». Проект рішення розроблений з метою повного та ефективного здійснення державного архітектурно-будівельного контролю, виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності.

Інспекція буде підзвітна та підконтрольна міській раді, її виконавчому комітету, міському та першому заступникові міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. З питань здійснення повноважень, визначених Законом України«Про регулювання містобудівної діяльності», - Інспекція буде додатково підконтрольною Держархбудінспекції. До складу Інспекції входитиме начальник відділу-головний державний інспектор та головний державний інспектор.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій із громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

25.01.2017