Засідання протиепізоотичної комісії

04 липня 2016 року у великій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання протиепізоотичної комісії.

На комісії був присутній перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, представники Ніжинського відділу Поліції, рятувальної служби, Держпроцспоживслужби, Ніжинської районної лікарні ветеринарної медицини, начальник управління відділу з надзвичайних ситуацій Геннадій Чернишов, та інші члени комісії.

На комісії піднімались питання щодо профілактичних дій для недопущення поширення африканської чуми свиней на території Ніжина. На даний момент міська влада співпрацює з усіма відповідними інстанціями Ніжина, зокрема з Ніжинським відділом поліції та ДАІ, які забезпечують контроль документів ввезених тварин та м`яса. На Держпроцспоживслужбу було покладено контролювання реалізації м`ясної продукції на ринках міста.

Начальник відділу з надзвичайних ситуацій Геннадій Чернишов повідомив, що інформація про хворобу була розіслана та опублікована в усіх ЗМІ Ніжина. За достовірною інформацією, на даний момент у с. Хибалівка вже утилізовано 68 голів свиней.

Для забезпечення профілактичних дій та недопущення проникнення африканської чуми свиней на територію міста наступним організаціям роздані такі доручення: Для САЗ ДСНС забезпечити закритий режим контролю через наявність свиного господарства; закупити протичумні костюми та формалін на випадок спалаху хвороби: провести щеплення усього наявного поголів`я свиней САЗ ДСНСта приватних господарств проти класичної чуми свиней.

Районній лікарні ветеринарної медицини міста Ніжина - надати відомості щодо власників свиней на території міста.

Забезпечити наявність пиломатеріалів для створення ветеринарно-поліцейських постів на дорогах.

Загалом кожна служба міста отримала відповідні інструкції та розпорядження згідно з якими необхідно діяти у разі виявлення хвороби на території міста.

Відділ інформаційно-аналітичного

забезпечення та комунікацій

з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

05.07.2016