Засідання робочої групи з розробки антикорупційних механізмів в Ніжинській міській ОТГ

Відповідно до розпорядження міського голови від 22 травня 2019 року №133 «Про створення робочої групи з розробки антикорупційних механізмів в Ніжинській міській об’єднаній територіальній громаді» сьогодні відбулося чергове засідання на якому було узгоджено контент, який має бути в буклеті «Бюджет для громадян». У засіданні також взяли участь очільники міста, члени робочої групи, староста Кунашівського старостинського округу, молодіжний центр та студенти.

Бюджет для громадян – це спрощена форма позбавлена технічної мови презентація комплексної інформації про бюджет. Бюджет для громадян доповнюється візуалізаціями, щоб спростити розуміння складних цифр.

Мета – це зробити складну та технічну бюджетну інформацію доступною для широкого кола осіб(для громади). Залучити громадян до формування міського бюджету на поточний рік.

Бюджет для громадян допомагає зрозуміти бюджет своєї громади кожному громадянину, він допомагає побачити своє місце в бюджеті, зрозуміти, що бюджет громади, це кошти всіх жителів, побачити , що гроші в бюджеті не з’являються нізвідки, а також зрозуміти, що втрати з бюджету не робляться лише за бажанням когось з керівників громади або групи громадян.

Представник Громадського Партнерства за прозорі міста» проекту «Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині» Тетяна Романова презентувала рекламно-інформаційний матеріал (готові вже буклети та маленькі книжки на 6-10 сторінок) приклад тих громад де діє даний проект.

Основними розділами які будуть містити буклет: міський бюджет(доходи, видатки, трансферти, дотації, загальний фонд та спеціальний, а також бюджет розвитку), розвиток інфраструктури (підприємства міста), видатні місця та постаті міста, перспективи розвитку громади та ін.

Обговоривши всі аспекти, які необхідно висвітлити в даному буклеті, модератор заходу Тетяна зауважила, що вона все детально занотувала та надасть всі побажання та пропозиції дизайнеру для розробки.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

06.06.2019