Засідання виконавчого комітету

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету на чолі з першим заступником міського голови Григорієм Олійником.

На порядку денному розглядалися наступні проекти рішень:

- Про погодження матеріалів судової будівельно-технічної експертизи;

- Про надання дозволу на переведення житлових приміщень в нежитлові та їх реконструкцію;

- Про надання дозволу на переобладнання, перепланування у будівлях та прибудовах, оформлення технічних документів;

- Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва, туризму і охорони культурної спадщини;

- Про відзначення Подяками виконавчого комітету Ніжинської міської ради з нагоди Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Україгни.

Сьогодні, члени виконавчого комітету ознайомилися із запропонованими проектами та прийняли рішення:

Перший проект мав технічний характер і члени виконавчого комітету підтримали його одноголосно.

Відповідно до другого проекту було прийняте рішення звернути увагу власника на дотримання процедури оформлення документів, а саме: в даному приміщенні планується офіс з надання юридичних послуг тому необхідний обов`язковий письмовий дозвіл ОСББ та дозвіл сусідів даного помешкання. Цей проект відправлений на доопрацювання і буде розглянутий на наступному засіданні виконавчого комітету.

Рішенням виконавчого комітету був погоджений кошторис витрат проведення запланованих заходів до Дня міста та 74-ї річниці з дня визволення міста Ніжина від фашистських загарбників, фестивалю «Його величність ніжинський огірок». Щодо останнього, начальник управління культури та туризму Валерій Примаченко зазначив, що у майбутньому, фестиваль огірка може перетворитися у подію не загальномісцевого чи регіонального, а загальноукраїнського масштабу, стати особливо привабливим для туриста в якості туру вихідного дня.

Кожної другої неділі вересня відзначається День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України. Розглянувши клопотання керуючого Ніжинським відділенням ПАТ «Чернігівгаз» Володимира Хилька виконавчий комітет Ніжинської міської ради прийняв рішення оголосити подяку:

1. Дегтярьову Глібу Володимировичу – слюсарю з експлуатації та ремонту газового устаткування ІІІ розряду групи ВБСГ Ніжинського відділення управління експлуатації ПАТ «Чернігівгаз»;

2. Капленко Ірині Михайлівні – менеджеру з продажів відділу з продажів ПАТ «Чернігівгаз»;

3. Тимошик Тетяні Григорівні – провідному бухгалтеру центральної бухгалтерії ПАТ «Чернігівгаз»;

4. Федоренко Ользі Миколаївні – слюсарю з експлуатації та ремонту підземних газопроводів ІІІ розряду групи експлуатації мереж Ніжинського відділення ПАТ «Чернігівгаз»;

5. Ятченку Ігорю Михайловичу – контролеру газового господарства відділу інспектування управління метрології Ніжинського відділення управління експлуатації ПАТ «Чернігівгаз».

Член виконавчого комітету Дорошенко Надія Павлівна у «Різному» підняла питання про безпритульних собак: в Ніжині відсутнє місце для притулку тварин, їх можна зустріти будь-де, що являє собою небезпеку для мешканців міста. Перший заступник міського голови Григорій Олійник зазначив, що найближчим часом відбудеться круглий стіл з волонтерами на якому будуть аналізуватися варіанти вирішення цього питання.

На кінець засідання прозвучало оголошення про заплановані навчання на базі адміністративної будівлі виконавчого комітету Ніжинської міської ради 22 вересня о 10.00. Тема семінару: «Чинне антикорупційне законодавство». Тривалість семінару від 4 до 6 годин. Всі бажаючі матимуть змогу задати пряме питання фахівцю.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та

коммунікацій з громадкістю

07.09.2017