Засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради

2 листопада відбулось чергове засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради на чолі з міським головою Анатолієм Лінником. На порядку денному засідання значилось 11 проектів рішень:

- Про затвердження списків жителів м. Ніжин на компенсацію витрат за водогін збудований за їх власні кошти;

- Про внесення змін до п. 1 рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 22 червня № 144 «Про розміщення тимчасових споруд у М. Ніжині»;

- Про розміщення тимчасових споруд у м. Ніжині;

- Про встановлення меморіальної дошки на будівлі Ніжинського Краєзнавчого музею імені Івана Спаського за адресою м. Ніжин, вул. Батюка, 14;

- Про проведення Міжнародної наукової конференції «Просвітництво та релігія від протистояння до взаємодії», присвяченої 300 – річчю Георгія Кониського;

- Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини;

- Про затвердження висновку незалежної оцінки про вартість об`єкту міської комунальної власності;

- Про відзначення Почесними грамотами та Подяками виконавчого комітету Ніжинської міської ради;

- Про відзначення з нагоди Дня працівника соціальної сфери;

- Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини;

- Про фінансування робіт, пов`язаних з інвентаризацією та визначенням залишкової балансової вартості протирадіаційного укриття № 95 762.

Члени виконавчого комітету були ознайомлені із запропонованими проектами рішень та прийняли відповідні рішення. Деякі проекти рішень мали технічний характер, тому були прийняті одноголосно. Інші – потребували детального розгляду.

Стосовно проекту рішень «Про встановлення меморіальної дошки на будівлі Ніжинського Краєзнавчого музею імені Івана Спаського за адресою м. Ніжин, вул. Батюка, 14» було зазначено, що цього року відзначається 50 – ти річчя з нагоди ювілею Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського, тому беручи до уваги цю подію, а також з метою вшанування першого директора та одного з фундаторів Ніжинського музею Шоходька В.С., було вирішено підтримати цей проект.

На засіданні виконавчого комітету розглянули питання про незадовільний стан виконання перевезень по маршруту № 11, № 12. Раніше це питання розгядалося на комісії з майнових та житлово-комунальних питань. На підставі проведених перевірок відділом транспорту було зазначено про недотримання графіків руху, маршрутів руху та постійні скарги пасажирів. Перевізнику направлялися листи з вимогою усунення виявлених недоліків і попередження про розірвання договору, що є підставою для розірвання договору. Міський голова зауважив: «Реагування немає, стан перевезень – незадовільний, тому я ініціюю розірвання договору з цим перевізником». Згідно договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом між виконавчим комітетом та суб`єктом підприємницької діяльності передбачено пунктом 2.2.5. що організатор має право достроково розірвати договір з автомобільним перевізником в разі порушення ним умов пункту 4.1 договору.

На виконання доручення від 26.10.17 р. щодо надання інформації про видалення зелених насаджень на території м. Ніжина управління ЖКГ та будівництва повідомило, що за 10 місяців поточного року надійшло 170 заяв (щодо необхідності спиляння дерев загальною кількістю 250 шт.), з них: 120 заяв від мешканців; 50 заяв від юридичних осіб. Повідомлено, що на виконання робіт по спилянню дерев у 2017 році на період з 01.01.17 р. по 01.11.17 р. було виділено кошти в сумі – 436,6 тис. грн. За вказаний період власними силами спиляно – 176 дерев, за бюджетні кошти – 180 дерев, з них на кладовищах – 32.

Під кінець засідання міський голова запропонував у подальшому затвердити схеми розташування МАФів та винести це питання на розгляд сесії, оскільки цей аспект є досить актуальним.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

02.11.2017