Заслуховування керівників міських закладів охорони здоров'я та соціального захисту

05 червня у малій залі виконавчого комітету відбулося заслуховування звітів керівників бюджетних установ по результатам діяльності І кварталу 2019 року за участі міського голови Анатолія Лінника, секретаря міської ради Валерія Салогуба, першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника, заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігора Алєксєєнка та Сергія Дзюби, радника міського голови Сергія Осадчого, фінансового управління, відділу економіки та відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури.

На початку були заслухані звіти що стосувалися фінансової діяльності міських закладів охорони здоров'я: комунального некомерційного підприємства «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна міська лікарня ім.М.Галицького», комунального лікувально-профілактичного закладу "Ніжинський міський пологовий будинок", комунального лікувально-профілактичного закладу "Ніжинська центральна міська стоматологічна поліклініка".

Особливу увагу було сконцентровано на рівні укладених декларацій, який на даний час складає 58800 декларантів. Цікавились присутні також питаннями щодо якості послуг, умовами, матеріально-технічним забезпеченням, кадровим ресурсом, станом освоєння коштів міських цільових програм.

Керівник комунального некомерційного підприємства «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко проінформувала щодо переходу на новий етап медичної реформи. Реформа вторинної ланки буде тривати в кілька хвиль так само, як проходила реформа первинної ланки. Оксана Андріївна розповіла, які дії ще потрібно зробити та як підготувати медичні заклади до вдалого переходу реформи на вторинний рівень (спеціалізованої допомоги).

Заступник головного лікаря по медичній частині «Ніжинської центральної міської лікарні ім.М.Галицького» Олена Шейко розповіла, як проходить реорганізація закладу шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» Ніжинської міської ради Чернігівської області.

В другій частині були заслухані звіти що стосувалися фінансової діяльності міських закладів що відповідають за соціальний захист населення: управління праці та соціального захисту населення, територіального центру соціального обслуговування, центру комплекної реабілітації для дітей з інвалідністю "Віра" та ніжинського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Також присутні обговорили про введення нових організаційних та правових засад щодо надання соціальних послуг відповідно до Закону України «Про соціальні послуги», який набуде чинності 1 січня 2020 року.

Керівники детально інформували щодо обсягів дохідної та видаткової частини їх установ, обсягів фінансування, освоєння коштів субвенцій та про іншу інформацію, що стосується виконання показників бюджету за І квартал 2019 року.

начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

06.06.2019