Завітав з робочим візитом Надзвичайний та Поважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен

23 червня до Ніжина завітав з робочим візитом Надзвичайний та Поважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен разом із радником з питань культури та співробітництва, заступником голови комісії Олів'є Жако та секретарем Надзвичайного та Поважного Посла Франції в Україні Оленою Саїною.
Під час візиту Надзвичайний та Поважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен повідомив про партнерські стосунки між Ніжином та одним із французьких міст.
Сьогодні Ніжин потребує значних коштів для відбудови зруйнованих об’єктів.
Міський голова Олександр Кодола використовує кожну можливість, для розширення міжнародних зв’язків, які можуть допомогти місту швидко відновитися після обстрілів. Адже завданням міської влади є забезпечення життєдіяльності міста та комфортних, безпечних умов проживання її мешканців.
«Потрібно, не чекаючи закінчення війни, показати нашим мешканцям тренд відновлення міста. Необхідно працювати вже зараз!», - наголосив міський голова.
Міський голова Олександр Кодола подякував за фінансову, дипломатичну та гуманітарну допомогу, яку надає Франція Україні.
А також подякував регіону Іль-де-Франс за підтримку Чернігівської області загалом та Ніжина зокрема у відбудові та відновлення після бойових дій на території регіону.
Надзвичайний та Поважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен підкреслив, що Франція всіма силами допомагає Україні, яка стала жертвою російської агресії. Зазначив, що регіон Іль-де-Франс буде всіляко допомагати Чернігівщині та залучати різні види допомог для Ніжина та Чернігівської області в цілому. «Ми хочемо допомогти у відбудові Чернігівського регіону», - зауважив Посол.
Присутні обговорили питання щодо підписання меморандум про співпрацю з одним із міст Франції. Яке стане містом-побратимом для Ніжина.
Для поважних гостей був підготовлений відеосюжет про руйнування, які були нанесені ворогом.
Але особливо Надзвичайний та Поважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен був вражений, коли побачив ці руйнування на власні очі.
На думку Посла повномасштабне вторгнення сконсолідувало українську націю, зробило її ще згуртованішою.
Ніжинці продемонстрували козацький дух ставши на захист рідного міста.
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю
23.06.2022