Зібрання Ніжинського товариства греків імені Братів Зосимів відбулося у міській центральній бібліотеці

В Ніжинській міській центральній бібліотеці імені М.В. Гоголя відбулось чергове зібрання Ніжинського міського товариства греків імені Братів Зосимів. Відкрив супроводжував Гімн Греції. На засіданні голова грецького товариства Приплавко-Мілосова Лариса Іванівна передала свої повноваження Зайко Ларисі Олександрівні. Передача повноважень була проведена з дотриманням християнських традицій: Лариса Іванівна передала ікони та «Закон Божий», які були подаровані раніше їй отцем Олександром Морозовим. Слід зазначити, що Лариса Іванівна і надалі буде продовжувати працювати на користь Грецької громади на посаді - Почесна голова .

Учні 5-го класу Ніжинської гімназії №3 (керівник Ганна Миколаївна Павлова) подарували присутнім театралізовану постановку «Міф про створення міста Афіни».

Представники управління культури і туризму Ніжинської міської ради привітали Зайко Ларису Олександрівну та висловили сподівання про подальшу творчу співпрацю.

Директор Ніжинської міської ЦБС Олена Єкименко нагадала всім, що книга Костянтина Харламповича «Нариси з історії грецької колонії в Ніжині (ХVII –XVIII ст.), укладачами якої є Євген Чернухін та Олександр Морозов, стала переможцем Обласного конкурсу «Краща книга року-2011» в номінації «Наукова книга».

Працівники Ніжинської центральної міської бібліотеки підготували тематичну виставку, присвячену діяльності греків-переселенців на українських теренах та Ніжинщини. Виставка діє в рамках Пункту Європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся».

Під час спілкування представники Грецької громади висловили побажання про створення листівок або фото каталогу із зображенням пам’яток грецької архітектури та випустити літопис розвитку Громади імені Братів Зосимів, щоб прийдешні покоління пам’ятали про внесок греків у розвиток нашого міста.

Управління культури і туризму

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

05.12.2016