Зміцнення адміністративної та інституційної спроможності муніципалітетів України

23 жовтня 2017 року у рамках реалізації проекту «Зміцнення адміністративної та інституційної спроможності муніципалітетів України в сфері підвищення енергетичної ефективності будівель», що впроваджується за підтримки Міністерства закордонних справ Литовської Республіки, Регіонального енергетичного агентства м. Каунас (Литва), Ніжинської міської ради та Громадської організації «Центр розвитку громад «Перспектива», місто Ніжин відвідала делегація литовських партнерів.

У великій залі міськвиконкому шановних гостей зустрічали перший заступник міського голови Олійник Григорій Миколайович, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради: Осадчий Сергій Олександрович, Дзюба Сергій Петрович, Алєксєєнко Ігор Володимирович, керуючий справами Колесник Сергій Олександрович, депутати Ніжинської міської ради, керівники структурних підрозділів ради, директори шкіл, представники громадських організацій міста.

На початку зустрічі Олійник Григорій Миколайович привітав гостей, що прибули до нашого міста вже не перший раз і зазначив, що Ніжинська міська рада та Регіональне енергетичне агентство м. Каунас (Литва) реалізують не перший проект у сфері енергоефективності в місті Ніжині, тому литовську і українську сторони пов’язують вже не тільки партнерські, а й дружні стосунки. Григорій Миколайович наголосив на тому, що питання покращення енергоефективності українських будівель є зараз дуже актуальним.

Голова ГО «Центр розвитку громад «Перспектива» Світлана Рожок зазначила, що Ніжин – серед 5 міст України, де за проектом було безкоштовно зроблено енергоаудит бюджетної будівлі. У Ніжині це була будівля ЗОШ №17.

Директор Регіонального енергетичного агентства м. Каунас Феліксас Зіневічус повідомив, що метою приїзду делегації до міста Ніжина є презентація результатів енергетичного аудиту школи.

Енергоаудитор Юрата Карбаускайте презентувала результати дослідження, ознайомила присутніх із структурою та рівнем витрат енергії у будівлі школи, першочерговими заходами по покращенню енергоефективності, відповіла на запитання учасників зустрічі.

З пропозиціями виступили депутати Ніжинської міської ради Башинський Володимир Миколайович та Мамедов Володимир Хейбарович.

Представники литовської сторони проекту вручили директору ЗОШ №17 Тетяні Власенко звіти з енергетичного аудиту на українській та англійській мові та табличку з визначеним класом енергоефективності для монтажу на фасад будівлі школи.

ГО «Центр розвитку громад «Перспектива»

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

24.10.2017