Зустріч представників робочої групи м. Ніжина із членами делегації Регіонального екологічного центру (РЕЦ)

21 вересня в Києві відбулася зустріч представників робочої групи Ніжина із членами делегації Регіонального екологічного центру (РЕЦ) Державного Департаменту США, а саме: першим Секретарем та Директором Регіонального Центру Екології, Науки, Технології та Управління Охорони Здоров’я для Країн Центральної та Східної Європи Державного Департаменту США Раффі В. Баліаном, координатором проекту LEAPs в Україні, РЕЦ Романом Харитоновим, менеджером проекту LEAPs в Україні, РЕЦ Вірою Демус та завідувачем кафедри екології Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Віктором Карамушкою. На зустрічі були присутні представники робочої групи на чолі із першим заступником міського голови Григорієм Олійником. Також на зустрічі були присутні представники робочої групи м. Фастова.

Міста-учасники представили свої напрацювання по «Місцевому плану дій в галузі довкілля та енергетики»(LEAPs). Представники робочої групи представили презентації по всіх пріоритетних екологічних проблемах міста, акцентувавши увагу на напрямках вирішення даних проблем.

Дана зустріч виявилася максимально корисною для представників обох сторін, адже члени робочих груп мали змогу обмінятися досвідом вирішення проблем екологічного характеру та поділитися власними корисними напрацюваннями.

За результатами зустрічі Раффі В.Баліан високо оцінив пророблений обсяг роботи та акцентував, на що варто звернути увагу та на чому краще сконцентруватися. Він наголосив, що пріоритетним на сьогодні є питання аналізу морфологічного вмісту ТПВ, циклічної моделі використання відходів виробництва, екологічної освіти дітей та молоді.

Сектор з питань інвестиційної та зовнішньо-економічної діяльності

відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури

23.09.2016