Зустріч у територіальному центрі соціального обслуговування

Із нагоди 25-ї річниці незалежності України Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом із Спілкою самаритян України у Чернігівській області організували зустріч внутрішньо переміщених сімей, здебільшого із числа клієнтів НМЦСССДМ, із громадською організацією «Крим-SOS» та місцевого Центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, що відбулась 19 серпня в територіальному центрі соціального обслуговування.

Присутні і, зокрема, самі переселенці, відзначили, що такій категорії громадян в нашому місті дійсно приділяється значна увага – багатьма його структурами, починаючи від соціальної сфери і закінчуючи небайдужими корінними жителями. Відповідно до чинного законодавства усім сім’ям оформлено державну соціальну допомогу, більшості неодноразово надано гуманітарну допомогу від громадських організацій та релігійних громад, діти шкільного та, за потребою, також і дошкільного віку, влаштовані в навчальні заклади міста; на постійному контролі – забезпечення таких сімей та осіб тимчасовим житлом.

За сприяння Ніжинського міського центру соцслужб окрема увага приділяється організації дозвілля дітей і дорослих – через влаштування для них культурологічних і розважальних групових заходів із залученням організацій-партнерів.

На зустрічі також обговорювались і проблемні питання переміщених сімей, найгострішим з яких на сьогодні є працевлаштування осіб працездатного віку.

У процесі конструктивного діалогу виникла ідея створення міського осередку внутрішньо переміщених громадян, що в подальшому відкриє для них ширші можливості соціальної адаптації на гостинній ніжинській землі та вирішення нагальних життєвих питань об’єднаними зусиллями.

Н. Кучеровська,

директор НМЦСССДМ

23.08.2016