Святкова подорож

Традиційно до видатного державного свята Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовує виїзні екскурсії для своїх клієнтів різних категорій. І нині, напередодні двадцять п’ятої річниці незалежності України, група екскурсантів із числа членів сімей учасників АТО відвідала Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» в місті Батурині. Нам пощастило потрапити до музейного комплексу саме на свято Преображення Господнього, коли в місцевих церквах святили яблука та іншу садовину і сюди з’їхалися народні майстри зі своїми виробами, пасічники з духмяним медом, кобзарі та інші митці.

Оглянувши у супроводі працівника заповідника цитадель Батуринської фортеці та будинок генерального судді В. Кочубея, наша група потрапила на відкриття фестивалю художньої творчості, присвяченого Спасу, де всі бажаючі могли стати учасниками майстер-класів із гончарства, плетіння із соломи, вишивання бісером тощо. Потім ніжинські екскурсанти побували у палаці гетьмана К. Розумовського й помилувались його мальовничими парковими алеями.

На завершення група завітала до Батуринського Миколо-Крупицького монастиря в селі Осіч поблизу Батурина, у храмі якого міститься чудодійна ікона Святого Миколая-Чудотворця.

Створити справжній святковий настрій подорожуючим «Гетьманською столицею» допомогла адміністрація закладу, яка на благодійних засадах надала сім'ям учасників АТО екскурсійні послуги в особі хорошого фахівця у своїй справі, екскурсовода Каріни.

О. Гребеннікова,

провідний спеціаліст відділу соціальної роботи

НМЦСССДМ

22.08.2016