Зустріч з Латвійською делегацією

02 травня в рамках святкування Дня міста, яке відбудеться з 02-04 травня 2019 року міський голова Анатолій Лінник мав честь зустріти Латвійську делегацію. До її складу увійшли Айнарс Межуліс представник Латвійського агентсва інвестицій і розвитку, Юріс Челвіс заступник голови Прейльскої міської думи, Володимир Іванов виконавчий директор Прейльскої міської думи, Крістіне Вітола старший юрист Комісії з питань державного урядування та міського самоврядування Сейму Латвійської Республіки, Алдіс Адамович депутат Сейму Латвійської Республіки, керівник групи депутатів по співпраці з парламентом України та Дайніс Алєксєєв бізмесмен. Також взяли участь радник міського голови з питань фінансів Сергій Осадчий, радник міського голови з питань розвитку інфраструктури міста Ігор Шалай та голова ради підприємців, голова Ліги-клубу "Ділова жінка" Тамара Стратілат.

У ході дружньої зустрічі міський голова Анатолій Лінник наголосив що необхідно обговорити низку пріоритетних питань українсько-латвійської двосторонньої співпраці, актуальні питання діяльності інституту приватних виконавців у Латвійській Республіці та інституту державних і приватних виконавців в Україні, здійснити обмін думками щодо розвитку економічної сфери та туристичного напрямку в Ніжині та Латвіській Республіці. Адже наразі закінчується розробка Стратегії розвитку міста Ніжина та туристичної сфери (створено туристичний путівник «Ніжин твоєї історії», «Ніжин – туристичне місто і т.д.).

Програмою візиту передбачено проведення низки заходів спрямованих на встановлення контактів між українськими і латвійськими підприємцями, ознайомлення з умовами доступу на латвійський та європейський ринок окремих українських товарів, обмін досвідом ведення підприємницької діяльності.

Айнарс Межуліс представник Латвійського агентства інвестицій і розвитку зауважив, що повинна бути спільна зацікавленість обох сторін, як Латвійської Республіки так і міста Ніжина в розвитку економічної сфери, зокрема бізнесу. Також латвійська сторона повідомила, що планує надавати гуманітарну допомогу та сприяти відновленню дитячих таборів.

Протягом 02-05 травня цього року делегація планує відвідати низку заходів присвячених святкуванню Дня міста і провести низку бізнес-зустрічей з представниками підприємств.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

02.05.2019

Попредня новина:

Людина року - 2018