Зустріч з віце-президентом Асоціації «Україна-Франція» Павлом Ротарем

З метою початку спільного креативного проєкту, а саме Міжнародного україно-французського художнього симпозіуму-пленеру, присвяченого Ніжину, з метою популяризації туристичної та культурної складової м. Ніжина, з робочим візитом 18 грудня 2019 року Ніжин відвідав віце-президент Асоціації «Україна-Франція» Павло Ротар.

Була проведена зустріч з секретарем Ніжинської міської ради Валерієм Салогубом, першим заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорієм Олійником, начальником управління культури і туризму Тетяною Бассак, головним спеціалістом управління культури і туризму Олександрою Сімкіною, а також з народними майстрами Ніжина Ніною Кущенко та Світланою Старостенко, представниками ЗМІ. Ніжинські посадовці однозначно висловили підтримку у проведенні проєкту та обговорили майбутню спільну співпрацю.

Під час засідання обговорювались робочі питання з організації та проведення у Ніжині Міжнародного україно-французського художнього симпозіуму-пленеру, а саме: час проведення заходу, запрошення іноземних художників, можливість залучення митців з міст-побратимів Ніжина, підготовка книги-каталогу та проведення звітньої виставки з презентацією каталогу в рамках фестивалю «Французська весна» у місті Київ.

Як зазначив Павло Ротар, дана соціально-мистецька акція стане незвичайною подією у культурно-мистецькому житті, будучи концептуальним, іміджевим проєктом, пов'язаним з промоцією Ніжина, його можливостей та перспектив.

За інформацією управління культури і туризму Ніжинської міської ради

19.12.2019