Звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина"

05 листопада 2019 року у малому залі виконкому відбулося чергове засідання Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина Чернігівської області». На розгляд Ради було подано 10 заявок.

На рішення членів Експертної ради очікували митці з живопису, пейп-арту, декоративно-прикладного мистецтва, техніки «ошибана», пресованої флористики та витинанки.

На підтвердження свого попереднього звання подали заявки Лисенко Роман Васильович, Примушко Олександр Григорович та Ященко Таміла Миколаївна. Майстри одержали свій статус рівно три роки тому і сьогодні рішенням членів Експертної ради знову підтвердили його.

Після розгляду заявок, творчих наробок та спілкування з претендентами рекомендовано на одержання звання Аушеву Світлану Миколаївну, Багмет Оксану Вадимівну, Борисову Катерину Володимирівну та Полуду Володимира Васильовича. Вітаємо митців з досягненням!

Остаточне рішення про присвоєння звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина Чернігівської області» буде підтверджено рішенням виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Голова Експертної ради Петренко Юлія Миколаївна надала ряд професійних порад для тих претендентів, які сьогодні не отримали звання, та побажала їм успіхів та майбутніх звершень.

За інформацією управління культури

і туризму Ніжинської міської ради

06.11.2019