Звернення міського голови Олександра Кодоли з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку

Всесвітній день боротьби проти раку відзначається щорічно 4 лютого за ініціативою «Міжнародного союзу проти раку» (UICC). Його метою є підвищення обізнаності людей про рак, як одного з найбільш тяжких захворювань сучасності, а також привернення уваги громадськості до його запобігання.

Залучаючи увагу до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання, можна домогтися гарних результатів, а в деяких випадках і повного одужання.

Міжнародний день захисту від раку закликає широку громадськість до завдань, що стоять перед нашим світом в боротьбі з раковими захворюваннями і закликає небайдужих політиків і організацій-членів UICC відноситься до раку, як до одного з політичних пріоритетів. Ніхто не повинен залишатися байдужим у цей день до проблем раку.

Проте, основною метою є те, щоб ніхто не залишався байдужим до цієї проблеми не лише у цей день, а і протягом всього року. Турбота про власне здоров’я, відмова від шкідливих звичок, регулярне проходження профілактичних оглядів та звернення до лікаря при появі найменших сумнівів щодо стану свого здоров’я — це шлях до повноцінного та якісного життя.

Кожна людина має розуміти, що якщо в неї виникають якісь негаразди зі здоров’ям, то не варто відтерміновувати візит до лікаря «на потім», а дбати про своє здоров’я уже сьогодні. А у випадку з онкозахворюванням дуже важливо виявити хворобу якомога раніше, щоб не допустити тих змін в організмі, коли зворотні процеси уже неможливі. Нам варто пам’ятати, що людське життя – найвища цінність. І допомога тим, хто її потребує, робить нас милосердними. Рак — це не вирок. Це хвороба, з якою можна і необхідно боротись, яку можна і необхідно перемагати!

Ми як організоване суспільство зобов’язані докласти всіх зусиль, щоб така боротьба була ефективною. Пройдіть обстеження вчасно: бережіть своє здоров’я, адже це найцінніший дар у житті!  

04.02.2021