Звернення секретаря Ніжинської міської ради Валерія Салогуба

Шановні ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС міста Ніжина!

Страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції розділила нашу епоху на «до» і «після» чорнобильську. Наслідки катастрофи мали планетарні масштаби: величезні території були забруднені радіонуклідами, десятки тисяч громадян було переселено у безпечні місця з Прип’яті та довколишніх районів.

Сьогодні завдяки мужності і жертовності тисяч ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС ми маємо надії на мирне небо і відродження життя в зоні відчудження. Наслідки техногенної аварії, були б ще жахливішими, якби не мужність і жертовність багатьох мешканців Ніжина, які вже у перші дні страшного лиха прибули на Чорнобильську АЕС і вступили у бій з невидимим ворогом – радіацією.

Низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємося тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і рідним народом.

Від імені всього депутатського корпусу щиросердечно дякую чорнобильцям за їхній подвиг. Бажаємо всім Вам та Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

З повагою,

секретар міської ради Валерій Салогуб

26.04.2016