Звіт про результати спільної роботи Ніжинської міської ради, виконавчого комітету Ніжинської міської ради та міського голови за період з кінця 2015 року по жовтень 2020 року.

13 жовтня відбулося позачергове засідання 80 сесії Ніжинської міської ради під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У роботі сесії взяли участь 23 депутатів, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів виконавчих органів міської ради та ЗМІ.

Першим питання порядку денного був звіт про результати спільної роботи Ніжинської міської ради, виконавчого комітету Ніжинської міської ради та міського голови за період з кінця 2015 року по жовтень 2020 року.

Міський голова Анатолій Лінник прозвітував про здобутки міської ради, про прийняті рішення, які вплинули на розвиток громади, про виділення коштів з міського бюджету на розвиток освіти, медицини, спорту, інфраструктури. За 5 років облаштовано 8 432 кв.м. тротуарів. На всі види ремонтів доріг витрачено у 2016 році – 6 млн.грн., 2017 – 7,1 млн.грн., у 2018 році – 20,7 млн. грн., у 2019 – 28, 8 млн.грн, на 2020 рік очікується направити на ці близько 36 млн.грн.

За 5 років комунальні підприємства вдвічі збільшили обсяги реалізації послуг, розширився їх перелік. Підприємства оновили рухомий склад, придбано нові енергоефективні і багатофункціональні механізми.

Реформування медичної галузі проводилось з врахуванням виконання оперативної цілі «Доступна медицина» із Стратегії розвитку громади, де передбачено забезпечення медичних закладів сучасним медичним обладнанням, запровадження електронної черги, створення єдиного медичного містечка. В своїй передвиборчій програмі в галузі охорони здоров'я я ставив першим своїм завданням забезпечити якісний рівень охорони здоров'я, при цьому широко впроваджувати принципи сімейної медицини. На сьогодні можна з впевненістю стверджувати що в результаті реформування медичної галузі досягнуто саме такого результату, коли жителі м. Ніжина мають змогу обрати собі сімейного лікаря, який надає первинну медичну допомогу.

Завершено формування мережі закладів первинної медичної допомоги, забезпечено приміщеннями, максимально наближеними до місця проживання громадян, та оснащені приладами і діагностичним обладнанням.

Протягом звітного періоду значна увага була зосереджена на розвитку фізичної культури і спорту. За 5 років каденції в місті функціонувало 4 спортивні школи. Кількість секцій в цих школах зросла з 12 до 16, в яких займалося більше 1500 дітей щороку. З 1 січня 2020 року зарплата тренера-викладача зросла на 30%, також заохочувалися ніжинські спортсмени.

У звітному періоді робота в галузі освіти була спрямована на забезпечення доступу до якісної дошкільної, позашкільної та шкільної освіти, що є одним із завдань в Стратегії розвитку громади. Відкрито три нових дитячих садочки, оснащено інклюзивно-ресурсний центр (сума інвестицій 631 тис.грн.).  В 2020 році витрати на галузь склали 222,5 млн.грн. і за п’ять років вони виросли в 1,8 рази.

Спільними  зусиллями  за  п`ять  років нам  вдалось  збільшити  дохідну  частину  бюджету  майже  в 2,5 рази   із  146,7 млн. грн..  до  358 млн.грн.

Детальніше за посиланням: https://nizhynrada.gov.ua/nmr/miskiy-golova/zvituvannya-miskogo-golovi

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук


13.10.2020