Відбулося засідання позачергової 80 сесії

13 жовтня відбулося позачергове засідання 80 сесії ніжинської міської ради під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У роботі сесії взяли участь 23 депутатів, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів виконавчих органів міської ради та ЗМІ.

Вцілому на порядок денний винесено 26 проектів рішень.

Депутати прийняли ряд рішень щодо внесення змін до міських програм та внесли зміни до бюджету Ніжинської міської об’єднаної  територіальної громади на 2020 рік.

Прийняли процедурне рішення «Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради від 28.12.2018 р. № 36-49/2018 « Про затвердження Переліку соціальних послуг, умов та порядку їх надання структурними підрозділами, структури та штатної чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради»». Даним рішення вносяться зміни до штатної структури територіального центру за затверджується порядок та умови надання транспортних послуг «Соціальне таксі» відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради.

Впровадження служби «Соціальне таксі» – це важливий крок у створенні в Ніжинській міській ОТГ рівних умов для життя людей, які мають труднощі у пересуванні.

Станом на 01 жовтня 2020 року чисельність осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату – 1215, у тому числі 48 дітей; близько 100 осіб користуються кріслами колісними поза житловими приміщеннями.

Завдяки службі перевезення особи з інвалідністю з захворюванням опорно-рухового апарату  та іншими захворюваннями, які пересуваються з допомогою технічних засобів реабілітації, інші маломобільні групи населення зможуть самостійно вирішувати життєво важливі питання, матимуть змогу брати активну участь у житті громади, значно спроститься їх доступ до об’єктів соціальної інфраструктури: лікувально-профілактичних,  реабілітаційних та навчальних закладів, закладів культури, закладів, що надають соціальні послуги, центру надання адміністративних послуг, структурних підрозділів органів виконавчої влади, суду; авто -, залізничного вокзалу тощо.

На засідання прибули представники військової частини А4558 щодо роз'яснення ситуації пов'язаної з ліквідацією даної військової частини.

Продовження пленарного засідання відбудеться 15 жовтня о 10-00 год.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук



13.10.2020