110-а річниця Ніжинського медичного коледжу Чернігівської обласної ради

Сьогодні відбулося урочисте святкування з нагоди 110-ї річниці Ніжинського медичного коледжу. Творча праця всіх членів педагогічного колективу та допоміжного персоналу, історичні традиції дозволили створити добру навчально-матеріальну і наукову бази для підготовки спеціалістів високого ґатунку для практичної охорони здоров’я. За 110 років існування навчального закладу змінювався керівний склад та склад педагогічних кадрів, співпрацівників, але всі вони прагнули покращити умови для навчання, розвитку кожної особистості в отриманні найгуманнішої професії медичного працівника тисячам студентам. На даний час медичним коледжом керує директор закладу Дуднік Світлана Олександрівна.

В цей особливий для Ніжинського медичного коледжу день, до закладу приїхали з вітальними словами керівники області, міста, району. Серед поважних гостей були: голова Чернігівської обласної ради Вдовенко Ігор Станіславович, начальник Управління охорони здоров`я Чернігіської облдерадміністрації Гармаш Петро Петрович, міський голова Лінник Анатолій Валерійович, секретар міської ради Салогуб Валерій Володимирович, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Дзюба Сергій Петрович, депутат міської ради Мамедов Володимир Хейбарович, голова Ніжинської районної ради Бузун Олег Віталійович, голова Ніжинської районної державної адміністрації Івашин В`ячеслав Анатолійович, помічник народного депутата України Олександра Кодоли Стратілат Тамара Михайлівна, а також очільникі медичних установ і медичних освітніх закладів міста та області.

З вітальним словом виступив міський голова Анатолій Лінник: «Для мене є велика честь привітати славний навчальний заклад Ніжинський медичний коледж із 110-ти річчям з моменту його заснування. Наш Ніжин древній і вічно юний. Древній він своєю історією, а юний, саме тому, що велика кількість студентів навчається у навчальних закладах міста, безпосередньо і у медичному коледжі. Медичний коледж є перлиною навчальних закладів міста і знаходиться у центрі міста у прекрасній історичній будівлі. В ньому викладають неймовірно талановиті викладачі, медики, педагоги. Мабуть не народжуються справжніми лікарями, це та Божа іскра, Божий дар дарований тим людям, які щоденною працею це доводять. Бажаю процвітання навчальному закладу, а всім нам миру». Також, на згадку про цю ювілейну дату, міський голова подарував медичному коледжу картину із зображенням вулиці Гоголя, і безпосередньо медичного закладу. Анатолій Лінник нагородив почесними грамотами та подяками виконавчого комітету Ніжинської міської ради викладачів та співробітників Ніжинського медичного коледжу.

Урочиста частина була досить цікавою та насиченою. Були представлені яскраві хореографічні та вокальні номери.

В рамках святкування ювілею відбулося нагородження викладачів та співробітників коледжу почесними грамотами та подяками.

З часу заснування Ніжинський медичний коледж дав путівку в життя багатьом тисячам випускникам, які своєю плідною працею, досягненнями поширюють, примножують славу на ниві охорони здоров'я. Він є одним із найстарших і найавторитетніших подібних закладів в Україні.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

20.10.2017