Щотижнева оперативна нарада при міському голові

23 жовтня відбулася щотижнева оперативна нарада керівників структурних підрозділів виконавчого комітету та міської ради, очільників установ та організацій міста на чолі з міським головою Анатолієм Лінником.

Про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за минулий тиждень повідомив старший інспектор сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Максим Терещенко.

До відділу поліції за минулий тиждень надійшло 253 заяви та повідомлення (у 2016 році було 211 повідомлень). До єдиного реєстру було внесено 13 кримінальних впроваджень (у 2016 році – 138 кримінальних впроваджень); маємо 2 повідомлення про смерть громадян, 1 повідомлення про злочин пороти довкілля, 3 повідомлення про причинення тілесних ушкоджень, 5 фактів крадіжок, 1 незаконне поводження зі зброєю, 1 повідомлення про порушення правил дорожнього руху, що призвело до травмування осіб. За минулий тиждень працівниками поліції складено 149 адміністративних протоколів (101 – за даний період 2016 року), з них 76 – це попередження, накладено 25 штрафів на загальну суму 3145 грн. 34 протоколи було направлено на розгляд до інших уповноважених органів. Було складено 10 протоколів та притягнуто до адміністративної відповідальності водіїв багатотоннажних транспортних засобів, які рухалися по місту Ніжину, також складено 7 протоколів за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп`яніння, 25 протоколів за куріння у недозволених місцях, 4 протоколи за виготовлення і зберігання самогону та апаратів для його вироблення, 46 протоколів за розпиття пива та алкогольних напоїв у громадських місцях. Працівниками поліції було затримано громадянина, під час огляду якого було вилучено предмет зовні схожий на пневматичний пістолет, по даному факту проводиться перевірка.

15.10. відбулась дорожньо-транспортна пригода на автодорозі Кіпті – Глухів, водій не впорався з керуванням та з`їхав у кювет, внаслідок чого автомобіль перевернувся. Під час даної пригоди 9 пасажирів та водій отримали тілесні ушкодження. Слід зазначити, що п`ятеро пасажирів – це діти. Та маємо лише одну травмовану особу, а саме жінку, у якої перелом ребер.

Потому, міський голова поцікавився, як відбувається врегулювання стихійної торговлі по вулиці Московський, яка доля пам`ятника Бернесу, та чи відбулися зрушення у розслідуванні пограбування магазину «Златко», а також надав розпорядження на наступну нараду подати інформацію відносно того, як проходить опалювальний сезон у місті. Надалі, Григорій Олійник доповів щодо наради відносно розподілу земельних ділянок учасникам АТО.

Наступним розглянули питання про стан виконавської дисципліни у структурних підрозділах виконавчих органів виконавчого комітету міської ради та про стан виконання доручень попередніх нарад.

Секретар міської ради Валерій Салогуб оголосив, що завтра, 24.10. відбудеться засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту.

Відбулося узгодження плану роботи на поточний тиждень. Підводячи підсумки міський голова Анатолій Лінник зазначив, що 25 жовтня 2017 року відбудеться 30 сесія Ніжинської міської ради сьомого скликання.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

23.10.2017