Читали граючись на Першому фестивалі родинного читання «Словограй»

Фестиваль родинного читання «Словограй» - просвітницький проект, який проініційований ГО «Апельсин» та ГО » Центр новітніх ініціатив та комунікації». Координатор і натхненник фестивалю - ніжинська письменниця, громадська діячка Тетяна Винник, 21 жовтня у приміщенні центральної бібліотеки організувала справжню захоплюючу подорож у чарівний книжковий світ, де сім’ї Чернігівщини чекало багато цікавинок.

Програма була дуже насиченою: Презентація книжки Тетяни Винник «Відлуння нашої хати»: читання в ролях. Перегляд та обговорення мульфільму «Придорожний камінь»; конкурс "Добра казка"; майстер-клас Альони Пасечніченко «Малюємо родинне дерево»; презентація книжки "Літописів Семисвіття" "Діти переступу" Наталі Савчук: обговорення та читання з родинами; майстер-клас Ірини Козлової з виготовлення ляльки-мотанки «Берегиня» (літературна студія «Джерело», м.Конотоп).

лекція Наталки Марченко для батьків та бібліотекарів "Книжка для найменших: чим вона є та як «працює»; лекція психолога для батьків на тему «Роль казки у вихованні гармонійно розвиненої особистості».

Учасники фестивалю впродовж дня дарували сім’ям настрій, позитив через спілкування з КНИГОЮ і довели, що коли сам любиш книгу, обов’язково навчиш читати дитину, і з’явиться терпіння вислухати, сфокусуватися, запам’ятати і зрозуміти про що написано на її сторінках.

А, головне, пробудиться бажання ЧИТАТИ.

Кожна сім’я-учасниця фестивалю, крім книжкових наборів від організаторів, і від Ніжинської міської ради – співпартнера фестивалю, отримала на згадку про участь у Першому родинному фестивалі «Словограй» подарунки: книгу «Ніжин запрошує на гостину», набір книжкових закладинок та календар «Книга змінює світ».

І кожному з нас є над чим поміркувати: чи часто ми ходимо до книгарні з дитиною, де вона сама обератиме собі книжку як цукерки, шоколадки, дитячі іграшки?! Вибір є завжди!

Відділ у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету

23.10.2017