Тренінг за програмою «Молодіжний працівник»

За сприяння Міністерства молоді та спорту України й Управління освіти Ніжинської міської ради Чернігівської області 23.10.2017 року в гімназії №3 розпочався тренінг за програмою «Молодіжний працівник».

З привітальним словом до учасників тренінгу звернувся начальник Управління освіти С.М.Крапивянський та наголосив на важливості даної програми.

Впровадження Програми «Молодіжний працівник» в Україні – це унікальна можливість підвищити професійний рівень представників державних службовців та громадських об’єднань, які працюють з молоддю, що сприятиме збільшенню кількості молоді, яка бере участь у формуванні молодіжної політики, посилить на загальнодержавному рівні взаємодію державних і молодіжних громадських інституцій щодо соціального становлення молоді. Метою тренінгу є обговорення сучасних принципів та механізмів формування й реалізації молодіжної політики задля використання їх у власній практиці.

Основні завдання Програми:

Підвищення теоретичних знань та практичних навичок молодіжних лідерів та фахівців молодіжної галузі щодо окремих складових формування та реалізації обґрунтованої молодіжної політики шляхом проведення навчальних тренінгів.

Формування бази даних фахівців молодіжної сфери та кращих практик реалізації молодіжної політики на локальному і регіональному рівнях.

Надання консультацій з питань формування місцевої молодіжної політики: визначення тем тренінгів; побудова програм базових досліджень та досліджень з моніторингу та оцінки місцевої обґрунтованої молодіжної політики; вибір критеріїв ефективності; побудова окремих проектів та програм тощо. Програма розрахована на 3 дні і передбачає 3 види тренінгів: Базовий, Спеціалізований, Тренінг тренерів.

Тренери – Сімонова Ірина, Івженко Альона, Тимченко Анжела.

Директор ЦІТ Якименко Т.В.

Управління освіти

23.10.2017