Антон Петрух з Ніжина став Чемпіоном Світу

Українська збірна результативно розпочала виступ на чемпіонаті світу з ракетомодельного спорту.

У День Незалежності наші спортсмени заробили 1 срібну медаль в особистому та 1 срібну медаль в командному заліку. Також українці взяли «золото» в додатковому класі змагань.

Перше «срібло» серед дорослих виборов Олександр Сінеліций — він показав другий результат в змаганнях керованих ракетних планерів S8E / P, поступившись тільки представнику Латвії. Завданням є протримати ракетоплан в повітрі задану кількість часу, після чого посадити його в певну зону. У цьому ж класі збірна України здобула друге місце в загальнокомандному заліку. На першому місці опинилася збірна Болгарії.

У класі моделей S3A (на тривалість польоту з парашутом) українські юніори відстали від збірної Словаччини і зайняли 4 загальнокомандне місце. 4 місце в особистому заліку зайняв Владислав Журавльов.

А в змаганнях додаткового класу S2 / P українські юніори посіли перше загальнокомандне місце, обійшовши збірну США. Золоту медаль в загальнокомандному заліку серед юніорів виборов Антон Петрух. Команда дорослих в цьому ж класі показала другий загальнокомандний результат, поступившись збірній США, а бронзову медаль в особистому заліку отримав українець Віталій Сидоренко.

Клас S2 / P імітує політ ракети з крихким вантажем (курячим яйцем), який повинен залишитися неушкодженим від старту до посадки. Він був введений в програму чемпіонату з ініціативи представників США і одного з організаторів — компанії Noosphere.

Особливо приємно отримати кращий результат в класі моделей з крихким вантажем, в якому зазвичай попереду американці, а ми беремо участь вперше. Після цього сенатор Джон Ленгфорд, член американської делегації, порекомендував Україні спробувати свої сили в цьому класі в рамках престижного Паризького аерошоу. І це поряд зі збірними Англії, Франції, Японії та США, — прокоментував Михайло Рябоконь, CIO компанії Noosphere і директор чемпіонату світу з ракетомодельного спорту.

На честь Дня Незалежності всі бажаючі змогли безкоштовно взяти участь в битві фарбами холі від Holiplay і майстер-класах з конструювання ракет, а ввечері — запустити небесні ліхтарики. Команда Польщі до свята влаштувала солодкий феєрверк для дітей, запустивши в небо ракету, заповнену цукерками.

За матеріалами "Уездные новости"

30.08.2016