Чергове пленарне засідання 56 сесії Ніжинської міської ради

26 червня під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулася 56 сесія міської ради, у роботі якої взяли участь 28 зареєстрованих депутатів, а також: перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів та виконавчих органів міської ради, представники громадської ради, жителі міста та ЗМІ.

На початку засідання міський голова Анатолій Лінник нагородив Грамотою виконавчого комітету Ніжинської міської ради постійну комісію Ніжинської міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю за вагомий внесок у забезпечення захисту прав і свобод громадян, активну громадянську позицію та з нагоди відзначення державного свята Дня Конституції України.

Секретар міської ради Валерій Салогуб та 6 депутатів фракції «Батьківщина» подали заяви на вихід. Головна причина – втрата зв’язку комунікації та співпраці з обласними та місцевими керівниками партійного осередку. Валерій Володимирович, а також члени колишньої фракції залишаються в партії ВО «Батьківщина» та створюють депутатську групу "Батьківщина" на чолі з Валерієм Салогубом. "Принципи роботи і обов’язки перед громадою, яка обрала депутатів представляти їх інтереси в міській раді залишаються незмінними”, – зазначив Валерій Володимирович.

На чергову сесію для розгляду та відповідного прийняття рішень вцілому було винесено 53 проекти.

Одним із важливих рішень для міста – це прийняття рішення «Про затвердження Стратегії розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади 2027». Міський голова Анатолій Лінник наголосив, що під час формування проекту Стратегії проведена велика кількість семінарів, «круглих столів», конференцій, були залучені науковці, громадські активісти. В ході роботи були максимально враховані всі пропозиції та напрацьовані оперативні цілі і шляхи їх реалізації. Депутати затвердили Стратегію розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади 2027» - одноголосно. Анатолій Валерійович, подякував, всім хто працював над її розробкою та депутатам за розуміння важливості прийняття Стратегії для міста. Наголосив на тому, що відтепер буде залежить від нас усіх, як ми будемо виконувати поставлені цілі, адже в документі поставлені конкретні терміни їх виконання.

На засіданні депутатами міської ради розглянуто та прийнято ряд рішень щодо земельних питань. Так, депутати вирішили продовжити термін дії договору оренди земельної ділянки, також прийняли рішення про надання дозволу громадянам на виготовлення документації із землеустрою щодо передачі земельних ділянок у власність.

Завдяки плідній співпраці депутатів та попередньому обговоренню на профільних депутатських комісіях сесія завершила роботу, розглянувши всі питання порядку денного та прийнявши відповідні рішення.

Детальніше з рішеннями можливо ознайомитися за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1601/rshennya-priynyat-na-chergovy-56-ses-7-sklikannya-26-chervnya-2019-roku.html

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

26.06.2019