Чергове засідання виконавчого комітету

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету. Порядок денний включав сім проектів рішень.

Назва проекту рішення

виконавчого комітету міської ради

Доповідачі

(співдоповідачі)

1

Про надання додаткових пільг з оплати житлово-комунальних послуг сім’ям загиблих військовослужбовців

Кулініч

Валенина Михайлівна

2

Про видалення зелених насаджень на території м. Ніжина

Кушніренко

Анатолій Миколайович

3

Про затвердження складу комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Рацин

Наталія Борисівна

4

Про затвердження списків осіб, які перебувають на квартирному обліку по Спеціальному авіаційному загону, по ДПРЧ-16 м. Ніжин 4 ДПРЗ Управління ДСНС України у Чернігівській області, про постановку на квартирний облік, внесення змін до квартоблікових справ, та зміну статусу приміщення

Лях

Оксана Миколаївна

Рішення, внесені для розгляду у робочому порядку

5

Про затвердження схеми розміщення та зовнішнього вигляду пам’ятника борцям за незалежність та територіальну цілісність України

Мироненко

Вікторія Борисівна

6

Про поповнення прийомної сім’ї та влаштування дітей

Рацин

Наталія Борисівна

7

Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини

Рацин

Наталія Борисівна

Розглянуто і ухвалено проект рішення «Про поповнення прийомної сім’ї та влаштування дітей». Згідно з рішенням, двох діток, що мають статус позбавлених батьківського піклування і знаходяться в центрі соціальної реабілітації, дозволено влаштувати на проживання і виховання до сім’ї.Ухвалено покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток прийомної дитини на прийомну матір,відповідно до пункту 17 Положення про прийомну сім’ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 565.

Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що влада повинна підтримувати сім’ї, які виховують прийомних дітей, не лише на словах, а в першу чергу, діями; дав доручення начальнику служби у справах дітей Наталії Рацин вивчити потреби таких сімей і винести пропозиції, як саме міська влада може їх підтримати.

Прийнято проект рішення «Про затвердження схеми розміщення та зовнішнього вигляду пам’ятника борцям за незалежність та територіальну цілісність України», згідно з яким у парку Незалежності по вулиці Незалежності, буде встановлено пам’ятник борцям за незалежність та територіальну цілісність України. Він заввишки сягатиме 3,5 метри без врахування підніжжя і має досить глибоке символічне значення.

«Сам пам’ятник – це боєць, у якого на ногах взуті військові берці, як ознака сучасності; в руках у нього меч – символ перемоги, його оголений торс – це ознака нескореності, опущена голова – шана пам’яті загиблим героям», підкреслив Анатолій Лінник.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та

комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

16.02.2017