Чергове засідання виконавчого комітету

18 вересня у малій залі виконавчого комітету відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника. У засіданні також взяли участь, депутат обласної ради Сергій Охонько, депутат міської ради Андрій Гомоляко, радник міського голови Сергій Осадчий.

На порядок денний винесено 1 проект рішення «Про відзначення з нагоди Дня машинобудівника». 3 проекти подані для розгляду у робочому порядку. А саме, «Про фінансування заходів міської цільової програми заходів з відзначення державних та професійних свят, ювілейних та святкових дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток міста Ніжина, здійснення представницьких та інших заходів на 2019 рік, затвердженої рішенням Ніжинської міської ради 16 січня 2019 р №6-50/2019 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2019 рік», «Про видалення зелених насаджень на території м. Ніжина», «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії фізичною особою – підприємцем Ворошиловою Оксаною Анатоліївною».

Проект рішення «Про фінансування заходів міської цільової програми заходів з відзначення державних та професійних свят, ювілейних та святкових дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток міста Ніжина, здійснення представницьких та інших заходів на 2019 рік, затвердженої рішенням Ніжинської міської ради 16 січня 2019 р №6-50/2019 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2019 рік» поданий на розгляд засідання виконавчого комітету з метою вшанування та відзнаки Почесних громадян міста Ніжина, які зробили вагомий внесок у розвиток міста.

Необхідність прийняття нормативно-правового акту «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії фізичною особою – підприємцем Ворошиловою Оксаною Анатоліївною» полягає у затвердженні тарифу на теплову енергію– 1254,58 грн/Гкал за такими складовими: на виробництво теплової енергії - 1254,58 грн/Гкал; для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного та місцевого бюджету:на теплову енергію – 1591,04 грн/Гкал за такими складовими: на виробництво теплової енергії - 1591,04 грн/Гкал. Проект підготовлений у відповідності до статті 20 Закону України «Про теплопостачання» та відповідно до статей 28, 42,59,73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 4,16, 21 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, її транспортування та постачання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.09.2017 року №679.

У різному розглянули звернення жителів до депутата Чернігівської обласної ради Охонька С.М. щодо погіршення екологічної ситуації в м. Ніжині, яка пов’язана із забрудненням повітря. А також звернення членів виконавчого комітету щодо необхідності ремонту дорожнього покриття по вул.Полковника Розумовського (від Воздвиженської церкви в сторону вул. Широкомагерська) та вул. Чехова (на виїзді на вул.Незалежності).

Всі подані проекти рішень прийняті.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр) Ольга Гук

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

18.09.2019