Фестиваль «Його величність, ніжинський огірок»

15 вересня відбувся вже 7-й Фестиваль «Його величність, ніжинський огірок». Це справжнє щорічне свято творчості, де учасники дивують різноманітними презентаціями, виставками, смачними дегустаціями та асортиментом домашніх рецептів, присмачених фантазією і національним колоритом. Фестиваль з року в рік набирає обертів, а ніжинці вкотре доводять вірність традиціям своїх давніх предків і власну спроможністю їх розвивати й примножувати. І тому знову й знову запрошують до себе в гості - на огірки!

У заході взяли участь міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, радник міського голови Сергій Осадчий, начальник управління освіти Станіслав Крапивянський, помічник народного депутата Тамара Стратілат. Також на свято завітали почесні гості Народний Депутат України Олександр Кодола та депутат парламенту Латвії, керівник групи міжпарламентських зв'язків Латвії з Україною Айнарс Межуліс.

З вітальним словом виступив міський голова Анатолій Лінник та у своїй промові зазначив: «Славна ніжинська земля не тільки своєю історією та людьми, а й особливим даром – вирощувати відомий у всьому світі сорт огірків. І хоч завезли його до нас греки, та саме ніжинці зуміли надати йому таку славу…»

Традиційною родзинкою заходу стало урочисте засолювання огірків у дубовій бочці відразу на сцені. Потім міська влада та почесні гості Ніжина оглянули всі стенди і презентації, цікаві тематичні виставки й експозиції на огіркову тему, подивились на майстер-класи, які влаштували місцеві майстри, провели дегустацію різноманітних страв та напоїв, які приготували із огірків. Всі учасники отримали Подяки та подарунки від міського голови.

Організатори свята підготували цікаву і насичену розважальну програму, персонажем якої традиційно став Його Величність Ніжинський Огірок. Гості і учасники свята були приємно вражені і задоволені від побаченого та скушнованого, зазначили, що подбіних свят ніколи не бачили, а ніжинські огірочки найкращі і найсмачніші.

Відділ інформаційно-аналітичної рооти

та комунікацій з громадськістю

15.09.2018