Громадський бюджет – від ідеї до проекту

7-го червня у великому залі виконавчого комітету був проведений круглий стіл на тему: «Громадський бюджет – від ідеї до проекту» та навчальний тренінг «Участь громадян у бюджетному процесі: як підготувати, подати і просувати проекти на виконання Громадського бюджету у м.Ніжин». Проводив навчання експерт-інструктор Інституту регіонального розвитку Залужний Андрій Павлович. У заході взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови Сергій осадчий, відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, відділ інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури, відділ у справах сім’ї та молоді, представники управлінь міської ради та активна громадськість міста.

Кожен учасник отримав методичку «Бюджет участі: ефективне партнерство влади і громади». Видання підготовлено Інститутом Регіонального Розвитку в рамках виконання компоненту «Посилення практики участі громадян у бюджетному процесі на місцевому рівні в Україні» проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження», що виконується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД) за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку. Тренінг проходив у жвавому темпі і дружній атмосфері. Кожен учасник мав можливість бути в ролі як автора проекту, так і експерта-аналітика проектів.

В активній тренінговій формі експерт-інструктор детально пояснив: що таке проект, етапи реалізації проектів, як організувати логіко-структурний підхід до планування проекту, що таке дерево проблем і дерево цілей, як визначити витрати на реалізацію проектів, як провести аналіз зацікавлених сторін та презентувати проект з метою залучення до голосування якомога більшого числа жителів.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

08.06.2017