Короткотерміновий семінар

3 травня відбувся короткотерміновий семінар для посадових осіб місцевого самоврядування на тему: "Сучасні соціально-політичні і економічні процеси в суспільстві. Інноваційні стратегії розвитку суспільства". Семінар провів Стадник Микола Миколайович – доктор філософських наук, професор кафедри публічної політики та політичної аналітики Національної академії державного управління при Президентові України. У засіданні взяли участь міський голова Анатолій Лінник, депутати міської та районної ради, керуючий справами апарату виконавчого комітету Сергій Колесник, керівники підприємств, установ та організацій.

Під час виступу Микола Стадник зробив аналіз стану становлення публічної політики в Україні, зупинився на основних напрямках подальшого розвитку публічності політичних процесів в країні, у тому числі і децентралізації. Наголосив на тому, що необхідно формувати світогляд орієнтирів молодого покоління, у першу чергу для розуміння закономірностей соціального процесу щодо розвитку суспільства. Світоглядні пріоритети, системність мислення та раціональність сприйняття навколишнього буття є необхідною складовою виховного процесу й формування громадянина з активною життєвою позицією.

Професор також ознайомив із загальними тенденціями суспільно-політичного розвитку в багатьох країнах, таких як Швейцарія, Польща, Франції, Швеція, Фінляндія, Китай, США. В даних країнах цьому активно сприяло зміни у суспільстві, а саме: ускладнення соціальної структури суспільства в результаті динамічного розвитку економічних відносин, появи нових соціальних груп, потенційних суб’єктів політики або груп інтересів у політичній системі.

Наприкінці учасники заходу обговорили всі піднятті питання та їх вплив на становлення державної та місцевої політики, а також підбили підсумки семінару.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

04.05.2018