Ніжин - фіналіст проекту міжнародної організації Global Communities

У квітні Ніжин став фіналістом проекту міжнародної організації Global Communities «Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині». Усього з усієї України до проекту було відібрано 20 ОТГ.

Проект «Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині» - це 2 -річна ініціатива міжнародної організації Global Communities, реалізується з метою підвищення прозорості у галузях освіти та охорони здоров’я. Рівень, на який спрямовано зусилля - місцевий, ОТГ.

В рамках проекту передбачено впровадити у громадах інструменти нагляду за коштами та ефективністю надання послуг, поліпшити співпрацю мешканців та влади, залучити громадян до прийняття рішень.

На самому початку ініціативи, 18-19 квітня у Ніжині вже відбувся тренінг, під час якого було відібрано наступні антикорупційні інструменти, які в подальшому буде розвивати та поширювати громада: запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, антикорупційна експертиза, допорогові закупівлі Prozorro.

«Відкритість та співпраця влади, бізнесу та громади – це головні принципи роботи міської влади. Уже не перший рік Ніжин має досить високі показники в рейтингу прозорості 100 найбільших міст України. І зараз, в цьому проекті, Ніжин готовий до реалізації нових інструментів прозорості» - зазначив міський голова Анатолій Лінник.

Тож, для впровадження зазначених антикорупційних інструментів 22 травня 2019 року розпорядженням міського голови було створено робочу групу з розробки антикорупційних механізмів в Ніжинській міській об’єднаній територіальній громаді. До складу робочої групи увійшли представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування, молодіжної ради, бізнесу та ЗМІ. Надалі робоча група разом з експертами проекту буде напрацьовувати та впроваджувати нові механізми прозорості Ніжинської громади.

За інформацією відділу інвестиційної діяльності

та розвитку інфраструктури

22.05.2019