Перші кроки до співпраці: Вахтебеке прийняв делегацію з Ніжина

20-22 липня на запрошення бургомістра муніципалітету Вахтебеке пана Руді Ван Кроненбурга офіційна делегація з Ніжина відвідала Королівство Бельгія. До складу делегації ввійшли секретар міської ради Юрій Хоменко та радник міського голови Сергій Охонько.

Не зважаючи на те, що Вахтебеке є невеликим муніципалітетом, його громада на чолі з бургомістром є беззаперечним лідером у Бельгії в справі організації допомоги Україні.

Під час прийому в мерії муніципалітету Юрій Хоменко проінформував громадськість Вахтебеке та сусідніх муніципалітетів про руйнування та втрати, яких зазнав Ніжин під час активних бойових дій на Чернігівщині, особливості життєдіяльності міста в умовах війни та перебіг процесу відновлення Ніжина.

«Від імені Ніжинської міської ради засвідчуємо муніципалітету Вахтебеке свою глибоку повагу та висловлюємо подяку за підтримку, яку надає Бельгія Україні в умовах російської збройної агресії. Для нас неймовірно важливо, що у цей нелегкий час Ви солідарні з Україною та дбаєте про організацію підтримки українським містам», – зазначив у своєму відеозверненні міський голова Ніжина Олександр Кодола.

Під час візиту представники Ніжина та Вахтебеке обговорювали шляхи та можливості допомоги постраждалій Чернігівщині загалом на Ніжину зокрема. Транспорт, медичні засоби, будматеріали для зруйнованих будівель та багато інших важливих речей – ось список першочергових потреб для Ніжина на сьогодні.

Задля результативної співпраці визначено стратегічний шлях, першим кроком якого був підписаний Меморандум про наміри щодо співпраці між Ніжинською міською радою та Радою муніципалітету Вахтебеке.

За результатами обговорень вже створений благодійний рахунок куди будуть надходити кошти від бельгійського народу для допомоги нашому регіону, а потім комітет міста розподілить їх на ті чи інші потреби Ніжина та Чернігівщини.

Делегація з Ніжина подякувала за участь у важливій для обох міст події, висловивши впевненість, що підписаний документ створить підґрунтя для подальшої  співпраці  в багатьох сферах життя громад. А після Перемоги обидві країни співпрацюватимуть, створюючи нові ініціативи задля розвитку громад та посилення дружби між українським та бельгійським народами.

 

27.07.2022