Затвердили список на виплату стипендій обдарованій учнівській та студентській молоді

27 липня на засіданні виконавчого комітету затвердили список на виплату стипендій обдарованій учнівській та студентській молоді Ніжинської територіальної громади на II півріччя 2022 року

 Студентська молодь:

1.Парубець Максим Романович, (2005 р.н.) –  вихованець Ніжинської КДЮСШ, відділення – легка атлетика, студент Ніжинського агротехнічного коледжу. Постійний член команди, яка представляла  місто на міських та обласних змаганнях, кубках, турнірах. У Всеукраїнських змаганнях пам’яті ЗТУ С. Операйла з легкої атлетики, що проходили в Сумах (2021 р.) зайняв ІІІ місце. Виборов ІІ місце на Чемпіонаті України з легкої атлетики серед юнаків 2004 р. н. та молодше у Львові (2021р.) ІІ місце має на командному чемпіонаті міста Києва серед юнаків 2004-05 з бігу на 60 м з/б (2021 р). Постійно займає перші місця у міських турнірах з легкої атлетики та естафетного бігу.

2.Мокрецов Андрій Павлович, (2005 р. н.)студент ІІ курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької. Учасник всеукраїнських та міжнародних конкурсів, олімпіад, тренінгів, науково-практичних конференцій. Нагороджений дипломом фіналіста всеукраїнського конкурсу перекладачів «ЛЬВІВ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ 2021» (м. Львів 2021р.); учасник міжнародного математичного конкурсу «КЕНГУРУ» (2021р.); учасник всеукраїнського олімпійського уроку (м. Ніжин 2021р.); учасник тренінгу «ACTIVE CITIZENS» за підтримки Британської Ради (16-17 жовтня 2021р.); учасник благодійної акції «Тиждень доброти» до Всесвітнього Дня благодійності (2021р., допомога Ніжинському центру соціально-психологічної реабілітації дітей); учасник благодійної акції Червоного Хреста «П’ять картоплин» (м. Ніжин 2021 р.); учасник Форуму молодіжних ініціатив Ніжина 2021 (м. Ніжин); учасник тренінгу для тренерів «Безпечна міграція, навчання та працевлаштування» в межах проєкту «Підвищення  обізнаності молоді Житомирської, Черкаської та Чернігівської областей щодо безпечної міграції та працевлаштування» (грудень 2021р.); учасник ІІ Всеукраїнської очно-заочної науково-практичної конференції «Традиції та інновації в підготовці фахового молодшого бакалавра сфери культури і мистецтв» (9-10 грудня 2021р.); учасник тренінгу «Школа медійного провідника» за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (грудень 2021р.).

3.Прокопенко Анастасія Олександрівна (2006 р. н.) – студентка I курсу освітньо-професійної програми Лікувальна справа КЗ «Ніжинський фаховий медичний коледж» Чернігівської обласної ради. Активний член студентського самоврядування. Допомагала у волонтерських проєктах коледжу, таких як "П’ять картоплин", виготовлення флікерів в рамках акції "Стань помітним", збір макулатури та інших. Отримала сертифікат про проходження навчальної програми з  опановування навичками жестової мови в межах соціального проєкту "Почуй мене" при кафедрі соціальної педагогіки і соціальної роботи Ніжинського державного педагогічного університету імені Миколи Гоголя, що співфінансується Європейським союзом та Британською Радою в Україні. Відвідала майстер клас з вітражного розпису в межах проєкту "Почуй мене", що фінансується за підтримки British Council Ukraine Active Citizens  та партнерських організацій КЗ Ніжинський міський молодіжний центр, ГО "Лабораторія Ініціативної Молоді". Як активний член молодіжного центру брала участь у тренінгу "Активні громадяни", грі " Бути жінкою", фінансово-економічній грі" Лісові комерсанти", майстер-класі зі створення соняшників та флікерів для благодійного велопробігу "Я допомагаю ЗСУ", участь у благодійному велопробігі "Я допомагаю ЗСУ", майстер-класі з художнього випилювання лобзиком, майстер-класі з теми "Робота із пластичними матеріалами, як гармонізація внутрішнього стану особистості", грі-тренінгу "Світ Громад", тренінгу "психологічні аспекти побудови комунікації з оточенням в умовах війни", майстер-класі з теми "Відчуй себе художником", грі "Я їду... ". Активно  допомагає Ніжинському міському молодіжному центру зі збиранням гуманітарних наборів, долучилася до плетіння маскувальних сіток для бійців на фронт при Покровській церкві.

 4.Руденко Олександр Миколайович (2000 р.н.) – студент  I курсу магістратури факультету іноземних мов 014 Середня освіта (Мова і література (англійська)) Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Бере активну участь у громадському житті та науковій діяльності університету. Є капітаном збірної університету з футболу, кращим гравцем ФК «НДУ» в чемпіонаті міста Ніжина з мініфутболу, кращим гравцем відкритого чемпіонату Ніжинського району з футболу,  є чемпіоном міста з футболу, призером кубка Ніжина з волейболу, має безліч медалей та ряд кубків, які засвідчують значні досягнення в спортивній діяльності університету, ліцею, а також міста. Переможець конкурсної шоу-програми «Містер НДУ».

5.  Жимань Анна Сергіївна  (2004 р.н.) – учениця 3 курсу ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області». Активна учасниця  громадського  життя ліцею, є лідером учнівського самоврядування. У лютому 2022 р. з нагоди Дня єднання Анна була ініціатором та організатором проведення патріотичного флешмобу "Разом ми - Україна!", акції «Сто янголів білих у вирій злетіли». У лютому 2022 р. стала переможницею ліцейного конкурсу «Кращий знавець української мови». Анна здобуває професію «Кухар. Кондитер», тому у лютому 2022 р. брала участь у  проєкті «Сніданок із Ектором Хіменес-Браво», була нагороджена цінним подарунком. Дівчина була учасницею молодіжного світового кафе «Ініціатива на розвиток громади», організоване 21 лютого 2022 р.  відділом у справах сім’ї та молоді і Ніжинським міським молодіжним центром. У травні 2022 року брала участь у обласному флешмобі «#Вишивана профосвіта», за що була нагороджена Подякою Навчально - методичного центру професійно-технічної освіти в Чернігівській області.

6.  ЖАДЬКО Анна Ігорівна, (2004 р.н.) – волонтерка  ГО «ЛІМ», Ніжинського міського молодіжного центру, СпівДія Хаб Ніжин, студентка І курсу Спеціальності 013 «Початкова освіта» Факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Входить до складу студентської ради Факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя та є старостою своєї академічної групи. На конкурсі КВК Факультету психології та соціальної роботи командою академічної групи зайняли перше місце (2021 р.). Жадько А.І. займається хореографією і з 2011 року є учасницею хореографічного ансамблю народних танців «Калинонька». Восени 2021 року «Калинонька» зайняли перше місце на Міжнародному фестивалі - конкурсі "Ізмір - Фольк" у Туреччині. Входить до команди локальних кейс-менеджерів СпівДія Хаб Ніжин, які проводять верифікацію заявок на отримання гуманітарної допомоги, комунікують з потребуючими задля узгодження деталей заявки, перевіряють статуси заявок.

Анна Ігорівна є волонтеркою проектів ГО «Лабораторія Ініціативної Молоді», Ніжинський міський молодіжний центр та СпівДія Хаб Ніжин від UNDP, UNICEF, British Council. Ці проекти націлені на подолання гуманітарних проблем у Ніжинській ТГ, розвитку молоді, посилення міжсекторальної співпраці тощо.

 Учнівська молодь:

 1. Мамедов Ельдар Азерович, (2007 р.н.) учень10-А класу ННВК «Престиж», вихованець Ніжинської ДЮСШ Ніжинського МО ФСТ «Спартак». Протягом 2021 року займав перші місця на чемпіонатах та Кубках України, чемпіонаті Європи з бойового самбо. 04-06.06.2021 року в м. Київ – здобув І місце на Кубку України серед юнаків середнього віку, розділ «Класичне».16 -17.07.2021 року в м. Затока – здобув І місце на чемпіонаті України з бойового самбо  серед  юнаків середнього віку, розділ «Про-фул». 17 -19.09.2021 року в м.Київ  – виборов І місце на чемпіонаті України з бойового самбо  серед юнаків середнього віку, розділ «Класичне». 08-10.10.2021 року в м. Одеса– І місце на чемпіонаті Європи серед юнаків середнього віку, розділ «Класичне».

 2.  Гавриш Володимира Анатоліївна, (2008 р.н.) – учениця ЗОШ I-III ступенів № 15, має високий рівень навчальних досягнень, активний учасник учнівського самоврядування, медіатор шкільної служби порозуміння Міжнародного проекту «Мирна школа».Здобула 1 місце у 4 підсумковому етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, має диплом 1 ступеня за участь в обласному етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, 2 місце у міському етапі Міжнародного мовно- літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Має диплом ІІ ступеня за участь у обласному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. І місце в ІІ  (міському етапі  Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури. Диплом ІІ ступеня за участь у обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури. ІІ місце в ІІ Всеукраїнському відкритому марафоні з української мови. ІІ місце у Всеукраїнській Олімпіаді «Всеосвіта Осінь-2021». Переможець конкурсу «Створення рідного міста пером та пензлем-2021». 1 місце у загальноміському конкурсі «Найрозумніший семикласник».

 Протягом пів року студенти будуть отримувати за рахунок місцевого бюджету по 1500 грн. щомісяця, а учні - 1000 грн. 

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськості

27.07.2022