Покладання квітів до пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля»

Сьогодні виповнилося 33 роки з моменту аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Це день пам'яті про найбільшу екологічно-гуманітарну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.

Вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців. Аварія на Чорнобильській АЕС стала болючою історією для всього світу і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням багатьох держав.

З цієї нагоди біля монументу "Дзвони Чорнобиля" відбулося урочисте покладання квітів. Міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови, депутати міської ради, представники трудових колективів міста, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, їх сім’ї та ніжинці прийшли вшанувати та схилити голови перед тими, хто ризикуючи своїм життям та здоров'ям, виконали свій обов'язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.

Протоієрей Михаїл Якубів відслужив заупокійну літію за загиблими. Наприкінці панахиди учасники вшанували річницю трагедії хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку. Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам'яті важкі й героїчні події, імена мужніх людей, які виявили жертовність, високий патріотизм і ціною власного життя й здоров'я зупинили ядерну катастрофу. На заході поіменно було згадано кожного загиблого ніжинця-ліквідатора. Вічна пам'ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом!

Життя триває… І цим ми зобов’язані Героям Чорнобиля, які ціною власного життя та здоров’я подолали найбільшу техногенну катастрофу ХХ століття. Вони врятували нас, вони врятували планету. Але, на превеликий жаль, більшості з них вже немає з нами. Вічна пам’ять та низький уклін загиблим ліквідаторам. Нехай ніколи не повториться Чорнобильська трагедія, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій та квітучу весну.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

26.04.2019