Рятувальники про правила поведінки на воді

З початку 2016 року на воді в Україні загинули 348 людей, з яких 36 – це діти. Рятувальники вкотре нагадують, як потрібно поводитись біля водойм, аби відпочинок не перетворився на трагедію. Чим допомогтилюдині, яка тоне, та щообов”язково повинно бути на пляжах визначено в Правилах охорони життя людей на водних об'єктах України,затверджених наказом МНС від 24.09.2012 № 1214.

Ці правила повинні знати всі. А головне їх мають добре запам’ятати діти, адже під час купання може почати тонути навіть той, хто добре плаває.

Знань правил поведінці на воді та розуміння як надавати першу медичну допомогу замало. І це підтверджує страшний досвід Затоки. Але, завдякуючи умілим діям небайдужих відпочиваючих, 19 червня на необладнаній для купання водоймі (кар’єр цегельного заводу) було врятовано життя 42-х річного гр. П., який знаходився в нетверезому стані. Купатись в водоймах, що не мають рятувальногопосту, з усіма необхідними засобами для порятунку, - Н Е Б Е З П Е Ч Н О!

В нашому місті єдиним місцем відпочинку на воді визначено лівий берег р. Остер в районі вул. Коцюбинського (не ближче 50м від гідроспоруди). Рятувальний пост функціонує з 9.00 ранку до 21.00 години. Працівники відділу з питань НС та ЦЗН співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій з початком купального сезону періодично виходять на міський пляж в Ніжині для того, аби нагадати відпочивальникам про правила поведінки на воді. Щодо відпочинку на воді в місті, то не зайве буде нагадати, що гідроспоруда в районі вулиці Коцюбинського є об’єктом небезпеки для відпочинку, поряд з якою купатися та пірнати категорично заборонено! Так в ніч з 17 на 18 червня мешканець м. Ніжина, 32-хрічний гр. П. вирішив пірнути в річку біля гідроспоруди й отримав закриту черепно – мозкову травму, розсічення лобної частини голови. Як наслідок – проходить лікування в центральній міській лікарні. Шановні громадяни, запорука безпеки при відпочинку на воді цілком залежить від Вас. Просимо дотримуватись правил безпечної поведінки на воді!

Відділ з питань надзвичайних ситуацій

виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

24.06.2016