Щотижнева оперативна нарада при міському голові

Відбулася щотижнева оперативна нарада керівників структурних підрозділів виконавчого комітету та міської ради, очільників установ та організацій міста на чолі з міським головою Анатолієм Лінником.

Про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста протягом минулого тижня повідомив старший інспектор сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Терещенко Максим Васильович. До відділу поліції за минулий тиждень надійшло 237 заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень та інших подій (у 2016 році - 248 заяв), з них до єдиного реєстру було внесено 24 кримінальних впровадження (у 2016 році – 35). Маємо повідомлення про безвісти зниклого громадянина, виявлення необізнаного трупу, зберігання наркотичних засобів, злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту, злочин проти правосуддя, 4 повідомлення про спричинення тілесних ушкоджень, 7 повідомлень про крадіжки, 3 повідомлення про незаконне поводження з вогнепальною зброєю, 3 повідомлення про дорожньо-транспортні пригоди з травмованими особами. Зареєстрована дорожньо-транспортна пригода, де водій не впорався з керуванням та врізався у придорожнє дерево. Водій та пасажир отримали тілесні ушкодження, обидва жителі міста Чернігова. Ще дорожньо-транспортні пригоди сталися по вулиці Овдіївській, та на автодорозі між селом Березанка та Липів Ріг. В обох випадках водії автівок зіткнулися з велосипедистами, в результаті велосипедисти отримали незначні тілесні ушкодження та були доставлені до лікарні.

У мешканця Вартіївки працівниками поліції було виявлено 100 грамів наркотичних засобів, та ємкості для куріння трави. А на земельній ділянці у місті Ніжині знайдені фрагменти рослин (близько 2 кг), які мають наркотичне походження. Особа повідомила що зберігала їх для власного вживання.

У ході розслідувань були вилучені вибухівка та набої. Загалом, працівниками поліції на минулому тижні було складено 148 протоколів (за аналогічний період 2016 року було складено 68 протоколів).

Минулого тижня було доручено встановити хто саме встановлює маршрути перевізникам з вантажем по місту. Максим Терещенко доповів, що дозвіл надає Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області, виходячи з цього, на автомобільний рух який відбувається по місту є відповідні дозволи. На що міський голова зазначив: «Камери відеоспостереження постійно фіксують рух багатотоннажного транспорту по площі Франка але для цього є об`їздні шляхи».

Наступним розглянули питання про стан виконавської дисципліни у структурних підрозділах виконавчих органів виконавчого комітету міської ради та про стан виконання доручень попередніх нарад.

Потому, відбулося узгодження плану роботи на поточний тиждень. Підводячи підсумки міський голова Анатолій Лінник зазначив що 4 жовтня 2017 року відбудеться 29 сесія Ніжинської міської ради сьомого скликання.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

25.09.2017