Триває робота над стратегію розвитку малого та середнього бізнесу в місті Ніжині

Триває другий етап реалізації проекту FORBIZ. 25 квітня відбувся п’ятий начальний модуль «Програми з розробки та реалізації регіональних стратегічних документів, спрямованих на розвиток малого та середнього підприємництва», що реалізується у співпраці із проектом FORBIZ в рамках ініціативи EU4BUSINESS, за фінансування ЄС.

Робочі групи вивчали досвід реалізації Стратегії розвитку МСП на регіональному рівні, ознайомились з оформленням та збором технічних завдань на проекти. Частина зустрічі буда відведена обговоренню проблемних питань державно-приватного діалогу, специфіки діалогу в Україні, розбудови діалогу щодо розробки та реалізації політики МСП на регіональному та місцевому рівні. Підчас модулю учасники заходу отримали практичні навики підготовки технічних завдань до проектних ідей.

Робоча група міста Ніжина представила свої напрацювання щодо напрямів, завдань та проектних ідей стратегії МСП міста.

Нагадаємо, Чернігівську область було обрано для пілотування процесу формування та реалізації ефективної політики розвитку МСП, аби напрацювати єдині рекомендації для всіх регіонів України. Такий підхід, за переконанням профільних експертів, забезпечить узгодження регіональних та місцевих політик щодо МСП з кращими міжнародними практиками, а також з прийнятою Кабміном у травні минулого року національною Стратегією розвитку малого та середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року.

Довідково. Проект технічної допомоги EU4Business|FORBIZ фінансується ЄC та впроваджується консорціумом GFA. Проект надає технічну підтримку Міністерству економічного розвитку і торгівлі України у галузі регуляторної політики та політики МСП. Його основна мета — створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва, зокрема для представників малого і середнього бізнесу.

Відділ економіки

27.04.2018