У КНП «Ніжинської ЦМЛ ім. М.Галицького» з’явився ще один мобільний пересувний рентген апарат

В Україні триває медична реформа, основною метою якої є доступне і якісне медичне обслуговування громадян. Зміцнення матеріально-технічної бази медичних закладів – одне з важливих заходів, що сприяють створенню належних умов для обстеження та лікування хворих. Наразі в нашому місті триває оновлення та придбання медичного обладнання для лікувальних установ.

У травматологічному відділенні комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» з’явився ще один пересувний рентгенівський діагностичний комплекс КРД 50 у модифікації КРД «INDIagraf-02» (палатний до 5 кВт). Дане обладнання було придбано завдяки сприянню залучення коштів державної субвенції на соціально-економічний розвиток 2019 року народним депутатом України 8-го скликання Олександром Кодолою. Апарат призначений для виконання рентгенівських знімків нетранспортабельних хворих в лікарняних палатах та травматологічних пунктах. Його робота ефективна при наданні невідкладної медичної допомоги для діагностики травм. Рентгенівський комплекс компактний і зручний як для кабінету лікаря, так і для переміщення в умовах лікувального закладу, має малу вагу і оптимізовані габаритні розміри, що забезпечують легке і зручне переміщення. Працівники травматологічного відділення зазначили, що даним обладнанням уже було зроблено 15 знімків в електронному варіанті.

Більш потужний рентген апарат «INDIagraf-02» (до 8 кВт) був придбаний для реанімаційного відділення за кошти міського бюджету наприкінці 2019 року. Генеральний директор КНП «Ніжинської ЦМЛ ім. М.Галицького» Олександр Костирко подякував всім, хто сприяє у забезпеченні якісного матеріально-технічного оснащення центральної міської лікарні, адже нове обладнання покращить та полегшить роботу лікарів, сприятиме наданню якісних медичних послуг та зроблять медичний заклад конкурентоспроможним.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю,

Катерина Симоненко

10.01.2020