Відбулося обговорення ЗУ «Про оренду державного та комунального майна», який вводиться в дію з 1 лютого 2020 року

Сьогодні, 11 січня, під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулась робоча нарада з посадовими особами управління комунального майна та земельних відносин, в якій також взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, посадові особи відділу юридично-кадрового забезпечення, відділу економіки та інвестиційної діяльності та відділу бухгалтерського обліку.

Посадовці обговорили Закон України «Про оренду державного та комунального майна», який регулює: правові, економічні та організаційні відносини, пов’язані з передачею в оренду майна, що перебуває в державній та комунальній власності; майнові відносини між орендодавцями та орендарями щодо господарського використання майна, що перебуває в державній та комунальній власності. Обговорили подальші дії з укладанням договорів оренди комунального майна.

На нараді було детально проаналізовано питання, які стосувалися: правових засад використання комунального майна, об’єктів оренди, суб’єктів орендних відносин, передачі майна в оренду, передачі в оренду майна без проведення аукціону, укладення договорів оренди та внесення до них змін, порядку продовження договору оренди, порядок здійснення контролю за використанням майна та ін.

Посадові особи відділу юридично-кадрового забезпечення надали рекомендації щодо вирішення важливих питань по оренді комунального майна, які постали в зв’язку із введення в дію ЗУ «Про оренду державного та комунального майна» з 1 лютого 2020 року.

З ЗАКОНОМ УКРАЇНИ «Про оренду державного та комунального майна» можна ознайомитися за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/157-20

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю,

Катерина Симоненко

11.01.2020