Україна обирає власні 7 чудес

1 червня 2016 року розпочався другий етап акції«7 чудес України: історичні міста та містечка».

Ніжин може стати одним з містечок, що попадуть до візитної картки України. Сьогодні у прес-центрі «Укрінформу» члени Оргкомітету оголосили 21 фіналіста акції та повідомили про початок Інтернет-голосування на сайті www.7chudes.in.ua.

Акція «7 чудес України: історичні міста та містечка» – це вже V етап всеукраїнської акції «7 чудес України», ініціатором і організатором якої є Фонд Миколи Томенка «Рідна країна». В даній акції беруть участь ті міста і містечка, що мають значиму історію, які можуть продемонструвати своє унікальне архітектурне обличчя та мають туристичну інфраструктуру. «А загалом ця акція пройде під гаслом «Мандруйте Україною. Відпочивайте в Україні. Любіть Україну!», – повідомив голова Оргкомітету Микола Томенко.

За рішенням Оргкомітету був визначений такий список 21 фіналіста:

Балта (Одеська обл.) Бердичів (Житомирська обл.) Бердянськ (Запорізька обл.) Берислав (Херсонська обл.) Біла Церква (Київська обл.) Вижниця (Чернівецька обл.) Володимир-Волинський (Волинська обл.) Галич (Івано-Франківська обл.) Глухів (Сумська обл.) Диканька (Полтавська обл.) Жовква (Львівська обл.) Канів (Черкаська обл.) Ніжин (Чернігівська обл.) Ольвія (Миколаївська обл.) Петриківка (Дніпровська обл.) Сатанів (Хмельницька обл.) Святогірськ (Донеьцка обл.) Сковородинівка (Харківська обл.) Теребовля (Тернопільська обл.) Тульчин (Вінницька обл.) Хуст (Закарпатська обл.)

Під час другого етапу акції (з 1 червня до 25 вересня 2016 року) на офіційному сайті акції триватиме голосування, де кожен бажаючий зможе обрати зі списку фіналістів свої 7 найкращих історичних міст України. Також відбудуться презентації фіналістів, прес-тури і анкетування експертів.

За Ніжин можете проголосувати і ви: http://7chudes.in.ua/opytuvannya-2016/

Народний депутат України Олександр Кодола в рамках реклами міста вже пообіцяв разом із Миколою Томенком організувати прес-тур до Ніжину для всеукраїнських та обласних ЗМІ, і закликав ніжинців, активно голосувати за своє місто.

На заключному етапі акції відбудеться підведення підсумків за результатами опитування експертів та Інтернет-голосування (50/50). Оголошення семи переможців акції «7 чудес України: історичні міста та містечка» відбудеться в День туризму 27 вересня 2016 року.

Після оголошення результатів акції Оргкомітет бере на себе зобов’язання протягом наступного року з метою популяризації фіналістів акції підготувати та випустити про них фільми, а також виготовити різноманітну поліграфічну продукцію.

Нагадаємо, що за попередніми етапами акції «7 чудес України» вже відзняті 40 пізнавальних фільмів, які транслюються на телеканалах та які можна переглянути онлайн і скачати на офіційному сайті акції – www.7chudes.in.ua .

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

Виконавчого комітету Ніжинської міської ради

02.06.2016