Відбулась чергова бюджетна комісія

31 липня у малій залі виконавчого комітету відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету. У засіданні взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Сергій Дзюба та Ігор Алєксєєнко, радник міського голови Сергій Осадчий, члени комісії, депутати міської ради Константин Смалій, Генадій Дудченко, керівники виконавчих органів та структурних підрозділів виконавчого комітету та ЗМІ.

Головуючий засідання Володимир Мамедов представив на затвердження членам комісії наступний порядок денний:

- Про розгляд протокольного доручення щодо надання пільги зі сплати земельного податку Ніжинське міське управління водного господарства.

1. Про встановлення зменшеного розміру орендної плати.

2. Про встановлення зменшеного розміру орендної плати.

3. Про створення комунального некомерційного підприємства ‘’Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги’’ Ніжинської міської ради Чернігівської області.

4. Про внесення змін в додаток №1 д о рішення Ніжинської міської ради VI скликання від 18 серпня 2015 року № 17-70/2015 «Про затвердження Порядку здійснення роздрібної торгівлі через дрібнороздрібну торговельну мережу шляхом використання автомагазинів, автокафе, авторозвозок, автоцистерн».

5. Про затвердження операційної цілі щодо розвитку малого та середнього підприємництва в Стратегії розвитку міста Ніжина.

6. Про погодження правильності проходження процедури регуляторного акта «Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений час доби в місті Ніжині».

7. Про погодження інвестиційної програми КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» на 2018 рік.

8. Про коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, на послугу з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем) по комунальному підприємству «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства».

9. Про збільшення статутного капіталу та затвердження нової редакції Статуту комунального підприємства «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» у новій редакції.

10. Про внесення змін до міської цільової Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді м.Ніжина на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням Ніжинської міської ради від 21.12.2017 року № 5-34/2017 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік».

11. Про розгляд Меморандуму про партнерство між Ніжинською міською радою, Чернігівської області та Програмою розвитку Організацій Об’єднаних Націй в рамках проекту «Усунення бар’єрів для сприяння інвестиціям в енергоефективність громадських будівель в малих та середніх містах України шляхом застосування механізму «ЕСКО».

12. Про виконання бюджету міста Ніжина за І півріччя 2018 року.

13. Про внесення змін до рішення міської ради VІІ скликання від 21 грудня 2017 року №6-34/2017 «Про міський бюджет м. Ніжина на 2018 рік».

14. Про розгляд листів та звернень:

- Лист від директора КП «ОКМ» Шумейко О.М. щодо нежитлової будівлі «лазня» по вул. Козача, 3.

15. Різне

Дискусійно розглянули питання, яке не стосувалось прямих бюджетних питань, а саме “Про розгляд протокольного доручення щодо надання пільги зі сплати земельного податку Ніжинському міському управлінню водного господарства”.Начальник Ніжинського міжрайонного управління водного господарстваВолодимир Тарасенкозапропонував прийняти на черговій сесії рішення щодо встановлення з 1 січня 2019 року нульової ставки податку або надання пільги зі сплати земельного податку, звільнивши від сплати земельного податку на 2019 рік Ніжинське міжрайонне управління водного господарства, як організацію, яка повністю утримується за рахунок коштів державного бюджету і своєю діяльністю сприяє зменшенню видатків на ліквідацію надзвичайних ситуацій та наповненню місцевого бюджету територіальної громади.

Оскільки згідно законодавства не можна надавати пільги окремому підприємству, комісія надала доручення першому заступнику міського голови Григорію Олійнику та фінансовому управлінню: підготувати на наступний бюджетний рік пропозиції щодо замовлення виконання робіт вздовж річки Остер по благоустрою або іншим необхідним роботам в сумі не менше 70 тис. грн. для того, щоб підприємство мало додаткові кошти.

12 проектів рішень були детально розглянуті, більшість з них одноголосно підтримані для винесення на розгляд чергової 41 сесії міської ради, яка відбудеться 08 серпня 2018 року. В засіданні бюджетної комісії була оголошена перерва. Продовження роботи заплановано на 2 серпня.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

31.07.2018