Відбулась депутатська комісія з питань бюджету

Сьогодні, 11 червня, відбулось засідання постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджет під головуванням депутата міської ради Володимира Мамедова.

У роботі комісії взяв участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник.

Під час засідання члени комісії провели перерозподіл кошторисних призначень головних розпорядників коштів по галузях. Так, зокрема, по управлінню освіти зекономлені за час карантину кошти, призначені на харчування та організацію літніх пришкільних майданчиків, будуть направлені на централізовану закупівлю дезінфікуючих засобів для навчальних закладів міста. Адже від цього залежить початок нового навчального року.

Генеральний директор НКП «Центральна міська лікарня імені М. Галицького» Олександр Костирко звернувся до депутатської комісії з проханням внести зміни в кошторис закладу і направити майже 500 тис грн на закупівлю медичного обладнання, а саме імуноферментного аналізатора. Цей прилад дозволить ніжинським медикам проводити аналізи на COVID-19 безпосередньо в стінах міської лікарні. По-перше, це дозволить економити такий дорогий для пацієнта час, вчасна діагностика – це вчасне лікування. Навіть з пом’якшеннямкарантину вірус нікуди не дінеться, окрім того обладнання використовується також для виявлення захворювання на гепатити та проводити аналіз гормонів у організмі.

Міський голова Анатолій Лінник вніс пропозицію направити кошти, які призначалися в бюджеті 2020 року на реконструкцію перехрестя вулиць Шевченка-Носівський шлях-Урожайний на переобладнання приймального відділення центральної міської лікарні. «Вже в жовтні до нас надійне сучасне медичне обладнання, яке заплановане до встановлення в приймальному відділенні. Тож, гаяти час чи взагалі втратити таку можливість ми не можемо собі дозволити», - зауважив Анатолій Лінник.

Міська лікарня ввійшла в перелік опорних лікарень області, які оснащуються сучасним медичним обладнанням в рамках президентської ініціативи.

Члени депутатської комісії вивчивши всі питання, сформували свої рекомендації до розгляду в сесійній залі.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

11.06.2020