Відбулась нарада з питань благоустрою міста

06 листопада під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулась нарада з питань благоустрою міста. У засіданні взяли участь: перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, радник міського голови Сергій Осадчий, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман, начальник відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко, начальник відділу архітектури та містобудування Вікторія Мироненко, начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Павло Глушко.

Керівники прозвітували про стан виконання протокольних доручень. Анатолій Кушніренко надав інформацію про стан роботи по виконанню проектів по місту. Продовжується реконструкція головного корпусу лікарні під сучасне приймально-діагностичне відділення, яка виконуються в рамках президентського проекту «EMERGENCY» та Національної програми «Велике будівництво». Завершується капітальний ремонт дороги по вул. Думська, Некрасова, Студентська та вул. 3-й мікрорайон.

Проводиться постійна робота щодо контролю за дотриманням правил благоустрою та демонтажу незаконно встановленої реклами. Було складено 29 приписів та 6 протоколів за незаконну торгівлю та недотримання карантинних вимог суб’єктами господарювання.

Міський голова Анатолій Лінник звернув увагу на облаштування пішохідної частини дороги біля скверу Б.Хмельницького та своєчасне очищення узбіч від листя по вул. Батюка.

Обговорили проектні пропозиції по будівництву скейт-майданчика на території парка Шевченка. Анатолій Лінник зауважив, що під час розробки проектно-кошторисної документації необхідно враховати і монтування освітлення та обов’язково надати проектні пропозиції для їх включення на наступний бюджетний рік. 

Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Павло Глушко надав попередні розрахунки по будівництву скейт-майданчика.

Не залишили без уваги благоустрій парка Шевченка та його відновлення. Вирішили розробити перед проектні пропозиції по відновленню парка Шевченка, обговорити їх на засіданні Містобудівної ради та передбачити кошти на наступний фінансовий рік.

Очільник міста звернув особливу увагу на облаштуванні тротуарів по вул.Широкомагерська від ЗОШ №10 до ЗОШ №5 та по вул.Чернігівська (від вул.Широкомагерська до вул.Космонавтів). Наголосив, що необхідно, в першу чергу, відновлювати тротуари по напрямку до дитячих садочків та шкіл. Оскільки в пріоритеті міської влади є безпека життя та здоров’я дітей.

Зупинилися на проектних пропозиціях до бюджету на 2021 рік. Потрібно передбачити кошти на капітальний та поточний ремонт доріг по місту, облаштування тротуарів, встановлення додаткових світлофорів на небезпечних ділянках дороги.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

06.11.2020