Відбулись урочистості до четвертої річниці Дня Гідності та Свободи

День Гі́дності та Свобо́ди — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої Революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005—2011 роках, поки не було скасоване указом Президента Віктора Януковича. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.

Сьогодні біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим за єдність України, відбувся урочистий мітинг, присвячений четвертій річниці Дня Гідності та Свободи.

На урочистостях були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Сергій Дзюба, Ігор Алєксєєнко, Сергій Осадчий, голова районної адміністрації Вячеслав Івашин, голова районної ради Олег Бузун, депутат Чернігівської обласної ради Сергій Охонько, помічник народного депутата Тамара Стратілат, керівники відділів та управлінь. депутати Ніжинської міської ради, представники міської і районної адміністрацій, працівники установ та організацій, волонтери, активісти та небайдужі мешканці міста.

На початку мітингу настоятель Собору Всіх Святих, Почесний громадянин міста Ніжина, Сергій Чечин провів заупокійну літію за загиблими. Долучилися до молитви і священики інших церков.

Секретар міської ради Валерій Салогуб у своїй промові наголосив на тому, що надзвичайно важливою є пам’ять про загиблих за національну ідею, свободу та гідність країни, подякував присутнім за те, що прийшли відзначити цей день. Зазначив, що ці чотири роки, що минули від трагічних подій на Майдані, навчили нас цінувати свободу, незалежність, єдність нашої країниі розуміння, що попереду у нас багато роботи у напрямку подальшого розвитку України.

Патріотично-поетичну композицію представили учні Ніжинського училища культури і мистецтв та Школи мистецтв також звучали патріотичні промови і вірші.

Урочистості завершились хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

21.11.2017