Відбулось урочисте відкриття нового дитячого садочка

25 січня відбулося урочисте відкриття навчально-виховного комплексу «Престиж» на базі Ніжинської гімназії №16. Тепер це не лише одна з найбільших шкіл Ніжина, а й досконале поєднання закладу дошкільного виховання та загальноосвітньої школи. Відкриття нового комплексу розпочалося із святкового концерту.

На відкриття закладу нового типу була запрошена делегація почесних гостей, до якої ввійшли міський голова Анатолій Лінник, Народний депутат України Олександр Кодола, секретар міської ради Валерій Салогуб, депутати Ніжинської міської ради, директор Департаменту житлово-комунального господарства Чернігівської обласної державної адміністрації Юрій Євтушенко, заступник начальника управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Олена Соранович, заступник голови Обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко, начальник управління освіти Ніжинської міської ради Станіслав Крапив`янський.

Після запальних танців учнів школи до слова був запрошений міський голова Анатолій Лінник. Анатолій Валерійович побажав новому закладу розвитку і процвітання, щоб усі вихователі та педагоги отримували задоволення від роботи в новому та такому гарному закладі. Перш за все – нових перспектив для подальшого розвитку. Анатолій Валерійович подарував новому навчальному закладу прапор Ніжина. У відповідь міський голова отримав від керівників закладу сувенір на згадку.

З вітальним словом до присутніх звернувся і Народний депутат України Олександр Кодола. Він привітав ніжинців з минулими святами та побажав усім родинам щастя, кохання, благополуччя, здоров`я. Він зазначив, що відкриття закладу нового типу є визначною подією для нашого міста, а також подякував усьому педагогічному колективу за їх турботу, Ніжинській міській раді - за плідну співпрацю, будівельникам, - за вчасно виконану роботу.

Далі слово перейняв заступник голови Обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко. Він від імені органів державної влади висловив слова вдячності усім, хто долучився до реалізації цього проекту. Побажав, щоб за допомогою громади наші справи були ще більш значущими та потужними.

До слова також був запрошений начальник управління освіти Ніжинської міської ради Станіслав Крапив`янський. Станіслав Миколайович зазначив, що сьогоднішній день – це день здійснення нашої мрії – утворення навчально-виховного комплексу «Престиж». Побажав педагогічному колективу нового імпульсу для розвитку.

За словами директора навчально-виховного комплексу «Престиж» Валентини Градобик, завдяки ідеї, яка виникла 3 роки тому і дякуючи підтримці міського голови Анатолія Лінника та Народного депутата Олександра Кодоли сьогодні у Ніжині організовано такий чудовий комплекс. На сьогодні група розрахована на 25 дітей, яких уже набрали. У майбутньому збираються ще розширюватись, тому що мікрорайон не має дошкільного навчального закладу. На сьогодні у закладі працюватиме 2 вихователі і один помічник вихователя.

26 січня у нові класи вже прийдуть діти і тут почнеться по-справжньому нове та цікаве навчання та виховання.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

26.01.2017