Відбулось засідання комісія по законності

21 жовтня відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. На засіданні також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, депутати міської ради Андрій Деркач та Ірина Онокало, керівники виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

На початку засідання члени комісії розглянули листи-звернення. Зокрема, звернення від керівництва ДПНВК «Прогрес» щодо руйнування дороги по вул. Носівський шлях внаслідок проїзду багатовантажного транспорту. До розгляду даного питання головуючий залучив і представників правоохоронних органів з метою належного розгляду питання та надання вичерпної відповіді заявникам. Депутати рекомендували транспортному відділу розглянути можливість встановлення обмежувальних знаків для руху банатовантажного транспорту.

Також Олег Щербак зачитав відповідь на лист, який був направлений до правоохоронних органів за результатами засідання минулої депутатської комісії, щодо екологічної ситуації в місті. А саме стосовно викидів СТОВ «Дружба Нова», які осідають на будинки, дерева дорогу – червоним пилом. У відповіді йде мова про порушення кримінальної справи щодо екологічної ситуації в місті.

На порядок денний було винесено 39 проектів рішень, які будуть розглядатися на черговій сесії міської ради.

Члени комісії розглянули проекти «Про внесення змін до рішення міської ради VІІ скликання від 16 січня 2019 року № 7-50/2019 «Про міський бюджет м.Ніжина на 2019 рік»» та «Про виконання бюджету міста Ніжина за 9 місяців 2019 року».

Депутати розглянули проекти рішень, що стосувались приватизації об'єктів міської комунальної власності, встановлення зменшеного розміру орендної плати, продовження оренди, оренди майна комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади. А також земельні питання щодо внесення в перелік земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що підлягають продажу власникам об’єктів нерухомого майна, розміщеного на цих ділянках; поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін, надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та на виготовлення технічної документації із землеустрою, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам; надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміни цільового призначення, внесення зміни в рішення міської ради; надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність та в користування на умовах оренди; надання згоди на виготовлення технічної документації із землеустрою, припинення права постійного користування земельними ділянками, припинення дії договору оренди землі, надання в оренду земельних ділянок юридичним особам та інші проекти.

Під час розгляду проектів було враховано рекомендації депутатських комісії з питань бюджету, земельних питань та майнової комісії.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

22.10.2019