Відбулося засідання комісії із законності

15 квітня відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв'язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. На засіданні також були присутні депутати міської ради, керівники підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, зокрема начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, начальник комунального підприємства "Виробниче управління комунального господарства" Владислав Корман, заступник начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Світлана Сіренко, представники громадськості та ЗМІ.

Головуючий засідання Олег Щербак зазначив, що на порядок денний засідання комісії виноситься ряд проектів рішень, а також обговорення ситуації, що склалася навколо спилювання вікового дуба по вулиці Овдіївська.

Одним з перших розглянули проект рішення щодо закриття Ніжинської загальноосвітньої школи І ступеня №8. З даного питання заслухали Станіслава Крапив’янського, який повідомив, що заклад припиняє своє існування внаслідок критично низької наповнюваності. Він наголосив, що приміщення школи планується використовувати для дошкільного навчального закладу, в чому є потреба місцевих жителів та мешканців прилеглих районів. Його слова підтвердила і представниця батьківського комітету, мотивуючи необхідність створення дитячого садочка для маленьких жителів мікрорайону Круча.

Після цього члени комісії розглядали питання, що вимагають поточного регулювання та вирішення поточної господарської діяльності, зокрема передачі огорожі навколо парку імені Шевченка на баланс управління культури і туризму. Світлана Сіренко проінформувала, що у зв’язку з тим, що сам парк перебуває на балансі управління культури і туризму, то доцільно буде передати йому і огородження для оптимізації господарської діяльності.

Окремо розглянули питання щодо з’ясування обставин спроби спилювання дуба по вулиці Овдіївська. Для обговорення були запрошені як представники КП "ВУКГ" Владислав Корман, Юрій Хоменко, Сергій Гриценко так і активісти, які зупинили спилювання дерева.

Зі слів Світлани Сіренко стало відомо, що у відповіді на заяву від приватної особи щодо спилювання дуба управління повідомило, що не має на це повноважень так як дерево знаходиться на приватній території та рекомендувало заявникам лише обрізати сухі гілки. У свою чергу Владислав Корман та Юрій Хоменко пояснили, що відповідно до згаданого вище листа УЖКГ та Б та повторної заяви від приватної особи щодо спилювання дерева, підприємство мало намір виконати замовлення, як того вимагали власники приватної ділянки, котрим сухе гілля та жолуді дуба псують дах.

Своє бачення проблеми представили присутнім місцеві активісти, які зазначили, що перед тим, як спилювати непересічне дерево, керівництву КП "ВУКГ" слід було б уважно вивчити всі обставини: приналежність місця розташування дуба до приватної земельної ділянки заявника, нормативно-правові обмеження щодо спилювання дерев, які імовірно можуть бути під охороною держави, погодження такої діяльності із так званою "Зеленою радою" при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради.

Після того, як всі бажаючи висловили свою точку зору, члени комісії прийняли рішення доручити земельному відділу з’ясувати на чиїй території росте дуб та повідомити про результати членів комісії, а також не вчиняти працівниками КП "ВУКГ" жодних дій щодо даного дерева до завершення розгляду всіх обставин.

Олег Щербак підсумував, що комісія розгляне всі надані матеріали, прийме спільне рішення і донесе його до громадськості та запропонував провести наступне засідання 18 квітня, куди запросив усі зацікавлені сторони.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

15.04.2019