Відбулося засідання виконавчого комітету

29 жовтня до виконавчого комітету звернувся генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені М.Галицького» Олександр Костирко щодо виділення додаткових коштів для закупівлі необхідного медичного та іншого обладнання для лікування хворих на COVID-19 та для роботи медичного персоналу.

У міській лікарні вцілому 395 ліжок, у зв’язку з реконструкцією частини приміщення наразі розгорнуто тільки 240 ліжок. На стаціонарному лікуванні перебуває 111 хворих з пневмоніями, з них 59 хворих на COVID-19, які перебувають на стаціонарному лікуванні. На даний час перебуває 4 пацієнти з діагнозом COVID-19, які отримують балонний кисень.

Для надання належних медичних послуг та створення зручних умов перебування хворих на COVID-19 міська лікарня потребує:

-пральну машину;

-кисневі концентратори у кількості 10 шт. (у лікарні є 28 штук, ще для закупівлі 10 кисневих концентраторів наразі проводиться процедура публічних закупівель);

-один автоклав (той що є вже працює 18 років, а середній термін його використання 5-7 років);

-два електрокардіографа;

-засоби індивідуального захисту;

-35 медичних ліжок;

-14 матраців;

-35 тумбочок;

-160 комплектів постільної білизни та 80 подушок.

Потреба складає 1 млн 541 тис.грн.

Міський голова Анатолій Лінник запропонував звернутися виконавчому комітету до депутатів з пропозицією проведення позачергового засідання сесії Ніжинської міської ради та бюджетної комісії для виділення додаткових коштів. Присутні підтримали одноголосно.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

29.10.2020